Ανοιχτή πίτα με λαχανικά | 8.4.2021

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

 

ΥΛΙΚΑ

 

 

 

Υλικά

 

1 φύλλο σφολιάτας

 

100 γρ. τυρί κρέμα

 

1 ξερό κρεμμύδι

 

1 κόκκινη πιπεριά

 

1 κίτρινη πιπερια

 

1 μελιτζάνα

 

1 κολοκυθάκι

 

60 γρ. χυμό ντομάτας

 

1 ώριμη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη

 

6 ντοματίνια

 

6-8 πράσινα σπαράγγια

 

20 γρ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη

 

20 γρ. ελαιόλαδο

 

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

 

 

 

Σε ενα τηγάνι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι, τις πιπεριες, την μελιτζανα και το κολοκυθακι μας μεχρι να ροδισουν και αλατοπιπερωνουμε.

 

Προσθετουμε τον χυμο ντοματας, την ντοματα απο τον τριφτη, τα ντοματινια και συνεχιζουμε το μαγειρεμα για 5 λεπτα περιπου.

 

Σβηνουμε τη φωτια και αφηνουμε το τηγανι στην ακρη.

 

Σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά σωταρουμε τα σπαράγγια αφού έχουμε κόψει χαμηλά το σκληρό σημείο τους με λίγο αλάτι και τα αποσύρουμε και αυτά να κρυώσουν ελαφρώς .

 

Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα ορθογώνιο ταψί 25*35 και απλωνουμε πανω το φυλλο σφολιατας.

 

Ανακατευουμε το τυρι κρεμα με τη συμβραση μας στο τηγανι.

 

Αδειαζουμε τη συμβραση πανω στο φυλλο σφολιατας και απλωνουμε.

 

Διπλωνουμε το περισσευουμενο φυλλο προς τα μεσα και κοβουμε αν χρεαιζεται.

 

Ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

 

Κοβουμε και σερβιρουμε.

 

 

#StarKoukou #StarChannelTV #StavrosVarthalitis