Αφράτο παστίτσιο | 24.1.2020

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Συμβουλές για να φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο παστίτσιο έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

#StarKoukou #StarChannelTV #star #vakiaros

Για τον κιμά
 

•    800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα ή καπάκι
•    30 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
•    360 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    30 γρ. πελτέ τομάτας
•    120 γρ. γλυκό, σαμιώτικο κρασί
•    400 γρ. τομάτα κονκασέ
•    240 γρ. ζωμό κότας/λαχανικών ή νερό
•    1 ξυλάκι κανέλας
•    2 φύλλα δάφνης
•    10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
•    1 αυγό + 2 ασπράδια
•    Αλάτι – πιπέρι

Για την αφράτη μπεσαμέλ (μορνέ)
 

•    1 μικρό κρεμμύδι (καθαρισμένο)
•    3 γαρύφαλλα
•    1 φύλλο δάφνης
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    1.250 γρ. γάλα
•    120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
•    120 γρ. αλεύρι
•    1,5 γρ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
•    150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
•    1 αυγό + 2 κρόκους
•    Αλάτι – πιπέρι


 
Για τα μακαρόνια και τη σύνθεση
•    500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
•    200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•    45 γρ. ελαιόλαδο
•    100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα + 50 γρ.
•    Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και το πασπάλισμα
•    Αλάτι – πιπέρι