Τάρτα κολοκύθι με κρέμα λουκάνικο, μανούρι και πέστο δυόσμου

Δοκιμασία Αποχώρησης

Για τη ζύμη τάρτας
 
325 γρ. αλεύρι
175 γρ. βούτυρο Lurpak
3 γρ. αλάτι
3γρ. ζάχαρη
30ml νερό
1 αυγό
 

Εκτέλεση
•    Στο μίξερ με το φτερό ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο κρύο σε κύβους και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
•    Αφού τριφτεί το βούτυρο, αλλάζουμε τον γάντζο, ρίχνουμε το αυγό και στη συνέχεια το νερό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μπάλα γύρω από τον γάντζο.
•    Κάνουμε τη ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο 10΄ για να ξεκουραστεί.

Ψήσιμο τάρτας
•    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και με πλάστη ανοίγουμε φύλλο.
•    Κόβουμε ορθογώνια κομμάτια 17 cm Χ 7 cm.
•    Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψάκι και στρώνουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια δεύτερη λαδόκολλα και τοποθετούμε για βάρος ένα μικρότερο ταψάκι.
•    Ψήνουμε στους 200οC πάνω-κάτω και αέρα, για 10-12 λεπτά.

Για την κρέμα λουκάνικου
 
2 τμχ. (200 γρ.) λουκάνικα
80 γρ. κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. πράσο
200 ml λευκό κρασί
30 γρ. πελτές
 

Εκτέλεση
•    Βγάζουμε τη μεμβράνη του λουκάνικου και ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά (κρεμμύδι-σκόρδο-πράσο).
•    Τα σοτάρουμε όλα μαζί, ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να σοταριστεί και αυτός.
•    Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Όταν γλασάρει, το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε.
•    Εάν χρειαστεί προσθέτουμε υγρασία από την κατσαρόλα.
•    Τέλος, μεταφέρουμε σε μπιμπερό.

Κρέμα μανούρι
250 γρ. μανούρι
30 γρ. γλυκό τσίλι
Γάλα (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση
•    Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε το μανούρι, το γλυκό τσίλι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και διορθώνουμε την υφή με λίγο γάλα αν χρειαστεί.
•    Μεταφέρουμε σε μπιμπερό.


Κολοκυθάκια μαρινέ
1 τμχ. κολοκύθι πράσινο
1 τμχ. κολοκύθι κίτρινο
Ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε στο μαντολίνο, πράσινο και κίτρινο κολοκύθι, τα απλώνουμε σε ταψάκι και ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι.

Κολοκυθάκια baby σωτέ
2 τμχ. κολοκυθάκια baby
λάδι
βούτυρο
αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι 20 cm ρίχνουμε λίγο λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα baby κολοκυθάκια ολόκληρα, αλατίζουμε και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε ένα κομμάτι βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Για την πέστο δυόσμου
Δυόσμος (1 ματσάκι)
Φιστίκι αράπικο (πίνατς) 50 γρ.
Λίγο λάδι
Λίγο μηλόξυδο

Εκτέλεση
•    Ρίχνουμε τα φύλλα από τον δυόσμο στον κάδο του μπίμερ.
•    Προσθέτουμε τα φιστίκια, το λάδι και το μηλόξυδο, μπιμάρουμε και μεταφέρουμε σε μπιμπερό.
Υλικά για στήσιμο
•    Φύλλα καπουτσίνο
•    Φύτρες πράσινες sisho
•    Φύτρες αγγουριού

Στήσιμο
•    Σχηματίζουμε στο πιάτο, κυκλικά σχέδια, με το μπιμπερό που περιέχει την πέστο δυόσμο.
•    Τοποθετούμε την τάρτα μας σε πιάτο και βάζουμε πάνω της βούλες από κρέμα λουκάνικου και κρέμα μανούρι, εναλλάξ.
•    Ανάμεσα στις βούλες τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια, 3 φύλλα καπουτσίνο και τις φύτρες.
•    Κόβουμε το baby κολοκύθι κατά μήκος και το τοποθετούμε αριστερά της τάρτας.

#MasterchefGR

MasterChef4 Δευτέρα - Παρασκευή, στις 21:00 και MasterClass Κυριακή στις 17:45