Τηγανητό κοτόπουλο

Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά

Υλικά για αυγολέμονο σε σιφόν
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
2,5 γρ. ζελατίνη
10 γρ. κατακουρίκο
7 γρ. αλάτι
65 γρ. χυμό λεμονιού
70 γρ. κρόκους αυγών
Πιπέρι

Υλικά για πούδρα
100 γρ. ντάσι
100 γρ. σουσάμι λευκό
100 γρ. καστανή ζάχαρη

Yλικά για άλμη
160 γρ. αλάτι σε δυο κιλά νερό

Υλικά για πανάρισμα
Αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πάνκο

Δυο μπούτια κοτόπουλο


Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας που έχουμε αφήσει στην άλμη για 4 ώρες.

Στο θερμομπλέντερ βάζουμε για 10 λεπτά στους 80 βαθμούς, το αυγό, το πιπέρι, το άμυλο πατάτας, τη ζελατίνη και τον ζωμό από το λεμόνι. Σουρώνουμε και τοποθετούμε σε σιφόν.

Τοποθετούμε τα κοτόπουλα στον φούρνο για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ντάσι, το σουσάμι, τη μαύρη ζάχαρη και σιλικόνη μέχρι να δέσουν καλά.
Βγάζουμε τα κοτόπουλα και τα πανάρουμε με αλεύρι, αυγό και πάνκο.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το μείγμα μας.


#MasterchefGR #StarChannelTV