Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και αγκινάρες

Μια συνταγή του Roberto Βassi Academia Barilla

Υλικά
320 γρ. Barilla Spaghetti ολικής άλεσης
20 γρ. καφές αράμπικα
4 ψιλοκομμένα κολοκυθάκια
4 καρδιές από αγκινάρες
Corn flour
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Δυο κουταλιές χτυπημένα φουντούκια
Σπόροι από ρόδι
Ένα ματσάκι μέντα


Αντζούγιες και αφρός σκόρδου
20 γρ. σκόρδο – 4 σκελίδες
200 ml γάλα
40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
40 γρ. φιλέτο αντζούγιας
200 ml κρέμα γάλακτος
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε το σκόρδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε το νερό και προσθέτουμε το γάλα. Φέρνουμε σε βράση με χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις αντζούγιες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε ένα μίξερ. Αν χρειαστεί περνάμε από σίτα για να γίνει πιο βελούδινη η υφή.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τσεκάρουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Κρατήστε μερικές κουταλιές του μείγματος στην άκρη και γεμίστε το σιφόν με το μείγμα. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε το ρόδι και αφήνουμε τους σπόρους στην άκρη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο γάλα και αποσύρουμε περνώντας τα από το corn flour. Τηγανίζουμε το κάθε λαχανικό ξεχωριστά σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προσέξτε να είναι τραγανά.

Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το νερό σε βράση. Ρίχνουμε μέσα μερικούς κόκκους καφέ και αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε από την κατσαρόλα τους κόκκους του καφέ και προσθέτουμε τα σπαγγέτι ολικής άλεσης. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σουρώνουμε και μετά προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα αντζούγιας που είχαμε αφήσει στην άκρη.

Τοποθετούμε τα μακαρόνια στη μέση του πιάτου και γαρνίρουμε με τα τηγανιτά λαχανικά. Προσθέτουμε με τα σιφόν το μείγμα αντζούγιας. Ρίχνουμε από πάνω λίγα χτυπημένα φουντούκια και τους σπόρους από το ρόδι. Περιχύνουμε στο τέλος με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.





#MasterchefGR #StarChannelTV