Σούπα παστινάκι με χτένια και πουρέ ξινόμηλο

Μια συνταγή της Κωνσταντίνας Διβόλη - Δοκιμασία Αποχώρησης

Σούπα παστινάκι και σελινόριζας
Υλικά
 
300 γρ. παστινάκι
150 γρ. σελινόριζας
Γάλα
Κρέμα γάλακτος
Βούτυρο
Λάδι τρούφας
Αλάτι
 
Εκτέλεση
•    Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μαζί το παστινάκι με τη σελινόριζα  σε χοντρά κομμάτια, σκεπασμένα από γάλα και κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
•     Όταν βράσουν τα πολτοποιούμε.
•    Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ελάχιστο βούτυρο, λάδι τρούφας και την πυκνότητα με λίγα υγρά από τον βρασμό τους.
•    Περνάμε από σίτα.

Αροσέ χτένια σε βούτυρο
Υλικά
4 χτένια
Βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση
•    Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα χτένια μέχρι να πάρουν χρώμα και τα περιχύνουμε με βούτυρο. Αλατίζουμε.
•    Μεταφέρουμε σε ταψάκι με χαρτί να στεγνώσουν.

Πουρές ξινόμηλου
Υλικά
4 ξινόμηλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
150 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. ζάχαρη λευκή
¼ αστεροειδή γλυκάνισο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
•    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε μια μπασίνα με λεμόνι.
•    Τοποθετούμε το κρασί σε κατσαρολάκι και φλαμπάρουμε, ώστε να αφαιρεθεί το αλκοόλ.
•    Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε με καπάκι.
•    Όταν έχουν μαλακώσει τα μήλα και έχουν καραμελώσει τα υγρά, πολτοποιούμε με μπίμερ και περνάμε από σινουά.
•    Τοποθετούμε στο τσίλερ για 2 λεπτά.
•    Μεταφέρουμε σε μπιμπερό με χοντρή μύτη.

Πράσινο λάδι
Υλικά
100 γρ. σπανάκι
200 γρ.  σχοινόπρασο
800 γρ.  grapeseed oil
Εκτέλεση
•    Όλα μαζί στο μπλέντερ – πολύ καλό χτύπημα- έπειτα πέρασμα από σινουά εταμίν με τουλπάνι.
•    Το αδειάζουμε σε μια γαλατιέρα και το ζεσταίνουμε σιγά-σιγά για να διαχωριστούν τα υπολείμματα από το διαυγές λάδι.
•    Το περνάμε πάλι, από μικρό σουρωτηράκι με τουλπάνι και μεταφέρουμε σε μπιμπερό.  

Στήσιμο πιάτου
Έξτρα υλικά
 
Μαύρο χαβιάρι
Σίσο πράσινα και μωβ
φύλλα καπουτσίνο
Ανθή βιολέτας
 
•    Τοποθετούμε στο πιάτο τη σούπα παστινάκι, τα χτένια και πάνω τους τον πουρέ ξινόμηλου και το χαβιάρι.
•    Κάνουμε προσεχτικά κουκίδες με το λάδι και διακοσμούμε με τα φύλλα.



#MasterchefGR #StarChannelTV