Πρασόρυζο με νόρι, σέσκουλα και γλυκάδια | MasterChef 4

Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά

Υλικά
Δυο τεμάχια πράσο
200 γραμμάρια σέσκουλα
150 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
4 φτερούγες κοτόπουλου για ζωμό
80 γραμμάρια  αγριοράπανο
4 φύλλα νόρι
50 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια  γλυκάδια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση.
Μπλανσάρουμε τα σέσκουλα.
Κάνουμε δυο τομές στο πράσο και το βάζουμε μέσα στη χύτρα μαζί με τις φτερούγες κοτόπουλου.

Βράζουμε το ρύζι με τα φύλλα νόρι.
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το ρύζι νυχάκι με τον ζωμό από τις φτερούγες κοτόπουλου.

Κόβουμε το αγριοράπανο σε λεπτά κομμάτια.    
Συμπληρώνουμε λίγο ζωμό από το κοτόπουλο στο ρύζι, αν χρειάζεται. Το ρύζι θέλουμε να γίνει λαπάς.

Βάζουμε τα κομμάτια από το αγριοράπανο στον αποχυμωτή.
Βγάζουμε τα δυο κομμάτια από το πράσο.

Βάζουμε τη φριτέζα να ζεσταίνετε.
Κόβουμε το πράσο πάνω στις τομές που είχαμε κάνει και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λάδι.

Στο μπλέντερ βάζουμε φύλλα νόρι και ρύζι και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν πηχτή σούπα. Συμπληρώνουμε με ζωμό από κοτόπουλο αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι με το πράσο και τα βγάζουμε μόλις ψηθούν.
Περνάμε από αλεύρι τα γλυκάδια και τηγανίζουμε στη φριτέζα.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα σέσκουλα.
Σβήνουμε τα σέσκουλα με αγριοράπανο.

Σερβίρισμα:
 
Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια.
Βάζουμε στη βάση του πιάτου το ζωμό από το ρύζι με τα φύλλα νόρι.
Προσθέτουμε τα πάνω κομμάτια από το πράσο.
Προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα γλυκάδια.


#MasterchefGR