Πάπια με πουρέ γλυκοπατάτας

Μια συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Υλικά
400 γραμμάρια κουνουπίδι
6 γλυκοπατάτες
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κολοκυθάκι
1 μποκ τσόι
2 γραμμάρια μαραθόσπορο
180 γραμμάρια βούτυρο
40 ml σάλτσα σόγια
2 φέτες προσούτο
6 τεμάχια μανιτάρια
Σάκε
Λίγη κανέλα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι πιπέρι
Ένα φιλέτο στήθος πάπιας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε βάλει στην κατσαρόλα να βράζει το κουνουπίδι με λίγο γάλα και τις γλυκοπατάτες στον φούρνο.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι, προσθέτοντας λίγο γάλα αν χρειαστεί και προσθέτοντας βούτυρο, αλάτι , πιπέρι.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο και καθαρίζουμε τις φλούδες.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τις ρίχνουμε στο μίξερ προσθέτοντας βούτυρο.
Παίρνουμε τη γλυκοπατάτα και την περνάμε από τη σήτα.
Βάζουμε τις δυο φέτες προσούτο στο φούρνο για να ψηθούν.
Παίρνουμε την πάπια και την χαράζουμε ρίχνοντας λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε στο τηγάνι την πάπια σε μέτρια φωτιά με 5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Αφήνουμε το προσούτο και την πάπια να ξεκουραστούν.
Καθαρίζουμε 2 κρεμμύδια και μια σκελίδα σκόρδο.
Μπλανσάρουμε για 4 λεπτά περίπου τα κολοκυθάκια.
Στη συνέχεια μπλανσάρουμε και το μποκ τσόι.
Αφήνουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και την
κανέλα και σβήνουμε με λίγο σάκε. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά.
Στη συνέχεια τη σάλτσα με τη σάλτσα σόγιας την περνάμε από σινουά. Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε το τηγάνι.
Κόβουμε την πάπια και σερβίρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

#MasterchefGR