ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΑΜΠΑΓΙΟΝ

Μια συνταγή του Ντίνου Φωτεινάκη

Σαμπαγιόν
Υλικά
160 γρ. κλαριφιέ
100 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι
2 αυγά
0,5 xantana
2 γρ. αλάτι
3 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι amaretto

Εκτέλεση
•    Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να πάρει θερμοκρασία και μετά τα χτυπάμε όλα μαζί με beamer.
•    Βάζουμε στο σιφόν.
Μίνι τάρτα (βάση)
Υλικά
Παρασκευή Α
200 βούτυρο
160 κρόκοι
Στερεά υλικά
110 ζάχαρη
5 αλάτι
500 αλεύρι
Εκτέλεση
Το βούτυρο να είναι μαλακωμένο, αναμειγνύουμε την παρασκευή (Α) και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε 4 δόσεις.

Τάρτα γέμιση
Υλικά
3 τμχ. κρεμμύδια
2 πρέζες ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. Βολάκι Άνδρου
20 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ml λάδι τρούφας
2 mg αλάτι

Εκτέλεση
•    Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια εμινσέ και τα βάζετε με βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα να μαγειρευτούν.
•    Αφού παγώσει η ζύμη της τάρτας, την ανοίγετε σε φύλλο και την στρώνετε στο ταρτάκι. Την ψήνετε στους  170οC για 10΄.
•    Στρώνετε στην τάρτα το κρεμμύδι και από πάνω βάζετε τριμμένο ξινότυρο.
•    Γκρατινάρω.
•    Βάζετε λίγο λάδι τρούφας από πάνω.

Σάλτσα πόρτο
Υλικά
500 ml Demiglace
200 ml Porto
200 ml κόκκινο κρασί
10 γρ. Ζάχαρη
2 τμχ. Εσαλότ
2 τμχ. Καρότο
200 γρ. Μανιτάρι

Εκτέλεση
Κατεβάζω τη demi σε ένα κατσαρολάκι και σε ένα άλλο το πόρτο και το κρασί με 2 πρέζες ζάχαρη και τα λαχανικά.

Τα κάνω ένα και τα ξανακατεβάζω.

Μοσχάρι ψήσιμο
1 σκ. σκόρδο
Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας με ηλιέλαιο και μετά αροζάρετε με βούτυρο για χρώμα.


#MasterchefGR #StarChannelTV

MasterChef 4 Δευτέρα - Παρασκευή, στις 21:00 &
MasterClass Κυριακή στις 17:45