Μηλοπιτάκια γκιόζα

Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά - MasterClass

Υλικά :
Τέσσερα μήλα
200 ml νερό
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια ζάχαρη
Λίγο ρούμι
Αστεροειδής γλυκάνισος
Κάρδαμο
Κανέλα
Τυρί μασκαρπόνε
1 λεμόνι
100 γραμμάρια καρύδια

Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και τα χτυπάμε στο μίξερ.  Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Καθαρίζουμε τα 4 μήλα.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα μαζί με ζάχαρη και ρούμι.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μήλα που βράσαμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Στα κομματάκια μήλου προσθέτουμε καρύδια.
Βάζουμε μήλα στον αποχυμωτή και παίρνουμε τον χυμό.
Βάζουμε τον χυμό μήλου να βράσει μαζί με αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Σουρώνουμε τον χυμό μήλου.

Στο μασκαρπόνε προσθέτουμε λίγο χυμό μήλου και χτυπάμε.
Παίρνουμε τα κομμάτια της ζύμης που κόψαμε και γεμίζουμε με τα κομματάκια μήλου.
Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, χωρίς να γυρίσουμε, σκεπάζοντας το τηγάνι.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό μήλου.




#MasterchefGR #StarChannelTV