
MasterChef 5 | Sashimi and nigiri platter
Μια συνταγή του Αντώνη Δρακουλαράκου
Ρύζι για σούσι
500 γρ. ρύζι
500 γρ. νερό
Μίγμα ξυδιού
80 γρ. ξύδι ρυζιού
20 γρ. ζάχαρη
8 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε το ρύζι (5 φορές) μέχρι το σώμα να μείνει διάφανο.
- Το βάζουμε στον βραστήρα με το νερό και πατάμε το κουμπί βρασίματος.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ξυδιού.
- Μετά από μία ώρα, βγάζουμε το ρύζι, ρίχνουμε το μείγμα ξυδιού και ανακατεύουμε με προσοχή.
Ομελέτα
3 αυγά (σύνολο 160 γρ.)
15 γρ. ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
50 γρ. νερό
5 γρ. katsuobushi
Φύλλο νόρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το κατσουομπούσι, με το ζεστό νερό (50 γρ.) και σουρώνουμε μετά από ένα λεπτό μέσα στο μείγμα.
- Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια ίση ποσότητα από το μείγμα αυγού.
- Ρίχνουμε το πρώτο μέρος, κόβουμε το φύλλο νόρι, όσο το τηγανάκι μας.
- Τοποθετούμε το φύλλο πάνω στην ομελέτα και διπλώνουμε 3 φορές.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.
Κολιός
υλικά
Γουασάμπι
Τσάιβ
Τζίντζερ
Εκτέλεση
- Φιλετάρουμε το ψάρι.
- Αφαιρούμε τα κόκκαλα, αλατίζουμε και αφήνουμε στο αλάτι για 10΄.
- Ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μείγμα 3/1, νερό/ξύδι για μισή ώρα.
- Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη πέτσα.
- Χαράζουμε με το μαχαίρι, βάζουμε στην εσωτερική πλευρά του φιλέτου γουασάμπι, τσάιβ και τζίντζερ, αρκετό ρύζι και δίνουμε σχήμα κύλινδρου με το μπαμπού ματ.