MasterChef 5 | Sashimi and nigiri platter

Μια συνταγή του Αντώνη Δρακουλαράκου

Ρύζι για σούσι

500 γρ. ρύζι

500 γρ. νερό

 

Μίγμα ξυδιού

80 γρ. ξύδι ρυζιού

20 γρ. ζάχαρη

8 γρ. αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε το ρύζι (5 φορές) μέχρι το σώμα να μείνει διάφανο.
  • Το βάζουμε στον βραστήρα με το νερό και πατάμε το κουμπί βρασίματος.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα ξυδιού.
  • Μετά από μία ώρα, βγάζουμε το ρύζι, ρίχνουμε το μείγμα ξυδιού και ανακατεύουμε με προσοχή.

 

Ομελέτα

3 αυγά (σύνολο 160 γρ.)

15 γρ. ζάχαρη

3 γρ. αλάτι

50 γρ. νερό

5 γρ. katsuobushi

Φύλλο νόρι

 

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το κατσουομπούσι, με το ζεστό νερό (50 γρ.) και σουρώνουμε μετά από ένα λεπτό μέσα στο μείγμα.
  • Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια ίση ποσότητα από το μείγμα αυγού.
  • Ρίχνουμε το πρώτο μέρος, κόβουμε το φύλλο νόρι, όσο το τηγανάκι μας.
  • Τοποθετούμε το φύλλο πάνω στην ομελέτα και διπλώνουμε 3 φορές.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.

 

Κολιός

υλικά

Γουασάμπι

Τσάιβ

Τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Φιλετάρουμε το ψάρι.
  • Αφαιρούμε τα κόκκαλα, αλατίζουμε και αφήνουμε στο αλάτι για 10΄.
  • Ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μείγμα 3/1, νερό/ξύδι για μισή ώρα.
  • Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη πέτσα.
  • Χαράζουμε με το μαχαίρι, βάζουμε στην εσωτερική πλευρά του φιλέτου γουασάμπι, τσάιβ και τζίντζερ, αρκετό ρύζι και δίνουμε σχήμα κύλινδρου με το μπαμπού ματ.