MasterChef 5 | Κανόλι Σουφλέ

Μια συνταγη του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Υλικά για του σουφλέ:

 

80 γραμμάρια βούτυρο

200 γραμμάρια ζάχαρη

80 γραμμάρια αλεύρι

360 γραμμάρια γάλα

280 γραμμάρια σοκολάτα

10 κρόκοι αυγού

240 γραμμάρια ασπράδι

Λίγο φυστίκι Αιγίνης

 

 

Υλικά για την κρέμα:

 

360 γραμμάρια γάλα

Φρέσκια βανίλια

80 γραμμάρια κρόκοι αυγών

120 γραμμάρια ζάχαρη 

36 γραμμάρια κορν flour

30 γραμμάρια βούτυρο

 

 

Για το τελείωμα της πατισερί:

340 γραμμάρια βούτυρο

200 γραμμάρια πραλίνα

2 γραμμάρια αλάτι

 

 

Υλικά για κανόλι:

150 γραμμάρια αλεύρι

50 γραμμάρια κακάο

Άχνη ζάχαρη 30 γραμμάρια

Μισό κουταλάκι το γλυκού κανέλα

20 γραμμάρια ηλιέλαιο

10 γραμμάρια μπράντι

Σπόροι τόνκα

1 αυγό

1 lime

50 γραμμάρια μαυροδάφνη

 

 

Για την κρέμα

Για την κρέμα βάζουμε και χτυπάμε γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, corn flour, βανίλια, αλάτι και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, όσο η κρέμα είναι ζεστή.

 

Παράλληλα σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τη μαρέγκα και το μείγμα σοκολάτας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας καλά το μείγμα.

Αφού το αποσύρουμε προσθέτουμε στο μείγμα την πραλίνα και το βούτυρο.

 

Εκτέλεση για σουφλέ

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Για το ψήσιμο στο φούρνο αλευρώνουμε τις βάσεις και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 14 λεπτά.  

 

Εκτέλεση για κανόλι:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη βάση για τα κανόλι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε καλά. Τα πλάθουμε όλα για να γίνουν ένα σώμα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα κανόλι μια ζυμαρομηχανή. Τα τηγανίζουμε στην φριτέζα.

 

Σερβίρουμε τα κανόλι και το σουφλέ μαζί.


#MasterChefGR #StarChannelTV