Master Class | Spaghetti al pomodoro basilico

Μια συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη

Υλικά

Ένα πακέτο Barilla No7

 

Για τη σάλτσα

Υλικά

550 γραμμάρια ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

Μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

70 γραμμάρια ελαιόλαδο

 

Για το αρωματικό λάδι

Υλικά

250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

2 κλωνάρια δενδρολίβανο

3 κλωνάρια βασιλικό με τα φύλλα

3 σκόρδα με τη φλούδα χοντροσπασμένα

3 χοντροκομμένα ενσαλότ

 

Εκτέλεση για το αρωματικό λάδι

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά όλα τα υλικά για το αρωματικό λάδι.

Σουρώνουμε και κρατάμε το λάδι.

 

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Ψήνουμε τα ντοματίνια στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 15-20 λεπτά, με αντίσταση (πάνω κάτω) και αέρα μέχρι να καραμελώσουν. Κρατάμε μερικά ντοματίνια για το ντεκόρ μας στη συνέχεια.

Μόλις ψηθούν τα ενσωματώνουμε με το αρωματικό λάδι με τη βοήθεια ενός μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που μας δίνει η συσκευασία μείον ένα λεπτό.

Αφαιρούμε τα ζυμαρικά μέσα από το βραστό νερό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας.

Προσθέτουμε λίγο νερό από τον βρασμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε πιάτο και χρησιμοποιούμε για ντεκόρ μερικά γλασαρισμένα ντοματίνια και τηγανιτή βασιλικό.

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.