Master Class | Σουβλάκια και πίτες

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιαρού

Υλικά

 

Χοιρινός λαιμός άνευ οστού

Ένα ribeye

 

Μπαχαρικά για μαρινάδα

Σουμάκ

Πάπρικα καπνιστή

Σκόρδο σκόνη

Κρεμμύδι σκόνη

Θυμάρι

Σόγια

Τζίντζερ

Δενδρολίβανο

Μέλι

Μουστάρδα

 

dip γιαουρτιού

Γιαούρτι πλήρες

Ντομάτα

Φρέσκο κρεμμύδι

Μαϊντανός

Άνηθος

 

Υλικά για πίτα

170 ml γάλα

70 ml νερό

Ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Ένα φακελάκι μαγιά

320 γραμμάρια αλεύρι σκληρό

Αλάτι

 

 

 

ΜΠΡΑΓΙΑΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

  • Κόβουμε πατάτες και τις βάζουμε για βράσιμο.
  • Προσθέτουμε στο νερό σκόρδο, θυμάρι και πάπρικα για να αρωματιστούν.
  • Τις βγάζουμε από το νερό που βράζουν, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις κουνάμε για να σπάσουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
  • Τις τηγανιτές πατάτες τις βάζουμε σε μπασίνα με χαρτί για να στραγγίσουν.

 

ΠΙΤΕΣ

  • Αλεύρι, ελαιόλαδο, γάλα, μαγιά, λίγη ζάχαρη και οτιδήποτε από μπαχαρικό (πχ σουμάκ)
  • 170 ml γάλα
  • 70 ml νερό
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 9 γρ. ξερή μαγιά
  • 320 γρ. αλεύρι
  • Ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Το ζυμάρι είναι αρκετά υγρό και δεν μας φοβίζει – αφού φουσκώσει πασπαλίζουμε με αλεύρι και μετά το ξαναζυμώνουμε 2η φορά και στην συνέχεια το κόβουμε.
  • Ρίχνουμε σ ένα τηγανάκι ελαιόλαδο.
  • Με το εργαλείο που είναι για τη σφολιάτα – κάνουμε τρυπούλες στην πίτα.

 

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

  • Για το σουβλάκι παίρνουμε rib eye το κόβουμε κυβάκια και μαρινάρουμε με σόγια, μέλι, μουστάρδα.
  • Όσο τα σουβλάκια είναι στη γκριλιέρα τα γλασάρουμε με τη μαρινάδα.