Master Class | Οκονομιγιακι

Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά

Υλικά για χυλό

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 γραμμάρια baking powder

3 γραμμάρια αλάτι

4 ολόκληρα αυγά

120 ml ντάσι

Μισό λάχανο

Αλάτι

Πίκλα τζίντζερ

Φρέσκο κρεμμύδι

Γαρίδες κοιλάδας

 

Για τη σάλτσα

55 γραμμάρια κέτσαπ

30 γραμμάρια Whocreistda sauce

15 γραμμάρια σάλτσα σόγιας

15 γραμμάρια μέλι

8 γραμμάρια πετιμέζι

 

5 φέτες μπέικον

Φύλλα νόρι

Spring onions

 

Υλικά για μαγιονέζα

Αυγό

Ηλιέλαιο

Μουστάρδα

Λεμόνι

 

 

Πρώτα καθαρίζουμε τις γαρίδες

Παράλληλα κάνουμε έναν χυλό όπου θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και στο τέλος θα προσθέσουμε τα μπονίτο flakes, ντάσι, λάχανo και baking powder.

 

Στη συνέχεια κόβουμε το λάχανο στα 2 και το καθαρίζουμε.

Το ψιλοκόβουμε, δεν μας νοιάζει η μεγάλη λεπτομέρεια στις κοπές. Το βάζουμε σε μια μπασίνα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, baking powder, αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

 

Προσθέτουμε τα 4 αυγά.

Τα υπόλοιπα στοιχεία που θα βάλουμε στο λάχανο είναι οι γαρίδες, το αλάτι, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και θα ψιλοκόψουμε πίκλα από τζιντζερ – δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα καθώς είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε λίγο – λίγο το μείγμα με το αλεύρι στη μπασίνα με το λάχανο και

στη συνέχεια μας μένει να κόψουμε το νόρι.

Βάζουμε τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε το μείγμα μας.

 

Πάνω από την ομελέτα βάζουμε το μπέικον.

Θα κάνουμε επίσης ένα γλάσο με κέτσαπ, μέλι, πετιμέζι, σόγια, και Worcestershire sauce. Βάζουμε όλα τα στοιχεία για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο χρόνο.

 

Παράλληλα ετοιμάζουμε και μια μαγιονέζα.

 

Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί το μπέικον. Στη συνέχεια γλασάρουμε και τέλος σερβίρουμε.