Master Class | Coffee tart

Μια συνταγή του Μπάμπη Ζηντίλη

Ζύμη τάρτας

Υλικά:

180 γραμμάρια βούτυρο

100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

45 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου

280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

70 γραμμάρια κακάο

70 γραμμάρια αυγά

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα στερεά υλικά τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν. Με το φτερό ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν χώμα.

Τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πάλι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Αφαιρούμε από το μίξερ, το τυλίξουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει (τουλάχιστον μια ώρα).

 

Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.

Την φορμάρουμε σε ταρτιέρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 8 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο πάντα.

 

 

Γκανάζ καφέ

Υλικά:

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια μέλι

600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

10 γραμμάρια καφέ σε σκόνη ή ρόφημα

 

Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και την ρίχνω στη λευκή  σοκολάτα με το μέλι.

Τέλος προσθέτουμε τον καφέ και με μπίμερ ομογενοποιούμε. Σερβίρουμε στην τάρτα μέχρι τη μέση, προσθέτουμε από πάνω ανθό αλατιού και καρπούς κακάο (nibs).

Την βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

 

Κρέμα τιραμισού

Υλικά:

550 γραμμάρια μασκαρπόνε

160 γραμμάρια ασπράδι αυγού

150 γραμμάρια κρόκους

80 γραμμάρια ζάχαρη

20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

30 γραμμάρια σκόνη καφέ ή ρόφημα

20 γραμμάρια νερό

 

Εκτέλεση

Με μια μαρίζ  ανακατεύουμε μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη.

Βάζουμε στο μίξερ το ασπράδι μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους.

Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, φτιάχνουμε καραμέλα με τη ζάχαρη και το νερό και την φτάνουμε στους 120 βαθμός και μετά την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους αργά και σταθερά.

Τέλος προσθέτουμε τον καφέ απαλά με μαρίζ.



#MasterChefGR #StarChannelTV