Καλτσούνια με αφρό κολοκύθας

Μια συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη

Υλικά:

Κολοκύθα

150 γρ. ανθότυρο

Αλεύρι 00 (σκληρό αλεύρι)

Σιμιγδάλι ψιλό

10 ml τσίπουρο

Μέλι

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Πορτοκάλι

Isomalt σκόνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την τοποθετούμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε και περνάμε από σίτα. Σε ένα μπολ βάζουμε 40 γραμμάρια σιμιγδάλι  και διπλάσια ποσότητα αλεύρι. Ανακατεύουμε. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό και 3 κρόκους.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από σιμιγδάλι και αλεύρι. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γαρύφαλλο, τις φλούδες από το πορτοκάλι, το μέλι, τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το τσίπουρο. 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια τις κολοκύθας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε σιφόν. 

Μετά τυλίγουμε τα καλτσούνια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Για τη ζάχαρη στο τέλος ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να γίνει καραμέλα.