Churros

Μια συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Υλικά

400 γρ. ζάχαρη

160 γλυκόζη

160 νερό

Πέντε κουταλιές του τσαγιού baking soda

 

Τσούρος

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

5 γρ. αλάτι

50 γρ. βούτυρο

350 γρ. νερό

 

Για τη σάλτσα

Υλικά :

220 ml κρέμα γάλακτος

130 γρ. κουβερτούρα

Ένα σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο

Πιπέρι σετσουάν

 

 


 

Για ζύμη Churros

Προσθέτουμε 200 γρ. νερό,  50 γρ. βούτυρο και 20 γρ. ζάχαρη.

Προσθέτουμε 160 γρ. αλεύρι.

Τηγανίζουμε στους 180 βαθμούς.

 

Για Honeycomb

Προσθέτουμε 80 γρ. νερό, 200 γρ. ζάχαρη, 80 γρ. γλυκόζη.

Προσθέτουμε βασιλικό πολτό.

Ζεσταίνουμε στους 146 βαθμούς.

Προσθέτουμε 2,5 κουταλάκια σόδα.

Απλώνουμε σε ταψί.

 

Για σάλτσα σοκολάτας

Λιώνουμε 200 γρ.  σοκολάτα σε μπεν μαρι .

Προσθέτουμε πιπέρι σετσουάν και 160 γρ. κρέμα γάλακτος.

Περνάμε από σίτα.

Προσθέτουμε λικέρ.