Ceviche

Μια συνταγή του Θάνου Στασινού - MasterClass

Για 4 άτομα:
400 γρ. λευκό ψάρι (καθαρό βάρος)
500 γρ. χυμό λάιμ
1 μικρή γλυκοπατάτα
1 μικρό καλαμπόκι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 μέτριο κομμάτι τζίντζερ
κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι slices περασμένο από νερό και πάγο
1 μικρό κομμάτι σέλερι
2 κομμάτια κανέλα
1 Αστέρ γλυκάνισο
3-4 κουταλιές ζάχαρη
1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Στον χυμό λάιμ προσθέτουμε το τζίντζερ, τσίλι, αλάτι, τον μισό κόλιανδρο και το σέλερι. Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να μαριναριστεί και περνάμε από σίτα.
Έχουμε φιλετάρει και αλατίσει τα ψάρια. Έπειτα βράζουμε τη γλυκοπατάτα σε νερό (για 35 με 45 λεπτά) και το καλαμπόκι με τον γλυκάνισο, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και την κανέλα για 40 λεπτά.
 
Κόβουμε σε κύβους το ψάρι.
Σε μια μπασίνα βάζουμε το ψάρι, τον χυμό lime, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το τσίλι και το αλάτι και το αφήνουμε 2-3 λεπτά.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε στη βάση του τον πουρέ γλυκοπατάτας και το ψάρι. Από  πάνω τοποθετούμε τα καλαμπόκια, το κρεμμύδι και τέλος τον ζωμό που έμεινε στο σκεύος.
Γαρνίρουμε με το κρεμμύδι που έμεινε και λίγα φύλλα κόλιανδρο.  



#MasterchefGR #StarChannelTV