ΑΡΑΝΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Δύο συνταγές του Λεωνίδα Κουτσόπουλο - MasterClass

Υλικά :
200 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 σκόρδο
Τσορίθο
Ρύζι αρμπόριο
50 γρ. βούτυρο
Τυρί
Αλεύρι
4 αυγά
Πάνκο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε ζωμό αφού τον σουρώσουμε.
Προσθέτουμε βούτυρο και τυρί.
Ψιλοκόβουμε το τσορίθο.
Αφού χυλώσουμε προσθέτουμε το τσορίθο.
Αφήνουμε το ριζότο να κρυώσει.
Περνάμε τις μπάλες από αλεύρι, αυγό και πάνκο.
Τηγανίζουμε τα αραντσίνι.

Για τη γκρεμολάτα:
Δυο πιπεριές τσίλι
Ένα σκόρδο
Ένα ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι

Για τη σάλτσα:
Γιαούρτι και πάπρικα

Συνταγή και υλικά για λουκουμάδες
200 γρ. νερό
280 γρ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
9 γρ. ξερή μαγιά
Αλάτι
Μέλι
30 γρ. κορν φλάουερ
Ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε.



#MasterchefGR #StarChannelTV