Λαχταριστά και αφράτα Caesar σάντουιτς που θα λατρέψουν τα παιδιά | 22.9.2021

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά:

 

1 φιλέτο κοτόπουλου

 

20 γρ. ελαιόλαδο

 

Αλάτι και πιπέρι

 

3 - 4 φύλλα μαρουλιού

 

2 κ.σ. γιαούρτι 3,5%

 

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και λίγα φλέικς παρμεζάνας

 

Χυμό από μισό λεμόνι

 

2 φιλέτα αντζούγιας

 

20 γρ. ελαιόλαδο

 

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

 

1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση

 

4 φέτες μπέικον ψημένο

 

Εκτέλεση:

 

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση για να λεπτύνει. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Αφαιρούμε από το τηγάνι και κόβουμε σε λωρίδες.

 

Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την τριμμένη παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, την αντζούγια αφου την έχουμε πολτοποιησει με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε, προσοχή με το αλάτι καθώς έχουμε βάλει την αντζούγια.

 

Ψήνουμε στην τοστιέρα το ψωμί και αν θέλουμε, τρίβουμε τις φέτες με το σκόρδο. Σε μία από τις φέτες απλώνουμε φυλλαράκια μαρουλιού και το μισό κοτόπουλο. Περιχύνουμε με λίγη από τη σος και από πάνω βάζουμε λίγες φλούδες παρμεζάνας και 2 φέτες μπέικον. Σκεπάζουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμί και καλή μας όρεξη!

 

#StarBreakfast #StavrosVarthalitis # Caesarσάντουιτς