Βρέθηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν

Την εντόπισαν Γάλλοι αστυνομικοί στη Λυόν

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση της επτάχρονης Βαλεντίν που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της, είχε εξαφανιστεί προπαραμονή Χριστουγέννων από το σπίτι της στο Παγκράτι, καθώς εντοπίστηκε στη Γαλλία. Ο πατέρας της μικρής μετά από ολονύχτια κατάθεση, φέρεται να ομολόγησε ότι έστειλε τη μικρή στη Γαλλία, ενώ σκόπευε σήμερα να ταξιδέψει και ο ίδιος για εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία αγοροπωλησίας. Η μικρούλα εντοπίστηκε από Γάλλους αστυνομικούς, που ήταν σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τις έρευνες, στη Λυόν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας της, Αμπελκά, την είχε στείλει με πλαστά έγγραφα στη σύντροφό του στη Γαλλία και πως ο ίδιος ομολόγησε και είπε στους αστυνομικούς κάποια στοιχεία για το πώς και το πότε βρέθηκε η μικρή εκεί.

Πώς έφτασαν στα ίχνη της Βαλεντίν
Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, πεποίθηση των αρχών ήταν εδώ και καιρό ότι η μικρή έφυγε από την Ελλάδα τρεις μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισής της από τον πατέρα της.

Από την αρχή είχε κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών το γεγονός ότι, όπως είχε καταθέσει ο πατέρας, είχε στείλει την επτάχρονη στο σούπερ μάρκετ μόνη της, αλλά και το γεγονός ότι έπεσε και κοιμήθηκε παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι. Επίσης εντύπωση είχε προκαλέσει πως δήλωσε την εξαφάνισή της μία μέρα μετά, αλλά και το γεγονός ότι το ίδιο το παιδί έλεγε στο σχολείο της ότι δεν πρόκειται να ξαναπάει εκεί γιατί θα φύγει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γ. Καραϊβάζ λοιπόν, οι αστυνομικοί είχαν υπό διακριτική παρακολούθηση τον πατέρα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν καμία απάντηση από τον ίδιο, στην περίπτωση που τον προσήγαγαν στην ασφάλεια.

Πίστευαν επίσης ακράδαντα, ότι στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με κινητά τηλέφωνα, το σήμα των οποίων βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας μετά την εξαφάνιση της Βαλεντίν, έκανε συνεννοήσεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης τον είδαν να πηγαίνει σε δύο σπίτια αλλοδαπών. Χθες λοιπόν, όση ώρα τον είχαν στην ασφάλεια και του έπαιρναν κατάθεση ως μάρτυρα για την εξαφάνιση της κόρης του, αστυνομικοί πραγματοποίησαν κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια αυτά.

Εκεί βρήκαν πλαστά έγγραφα και μια πλαστή ισπανική ταυτότητα με τα στοιχεία του πατέρα της Βαλεντίν. Εκτός αυτού, στα χέρια συγκατοίκου του βρήκαν ένα εισιτήριο με τα στοιχεία του πατέρα για Γαλλία και σημερινή ημερομηνία, απόδειξη ότι ετοιμαζόταν να φύγει και ο ίδιος για να πάει να τη βρει.

Επίσης χθες ενεργοποιήθηκε και η δικαστική συνδρομή προς τις γαλλικές αρχές, οι οποίες κινήθηκαν αστραπιαία και εντόπισαν τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων με τους οποίους είχε επικοινωνήσει ο πατέρας. Έτσι κατάφεραν να βρουν την Βαλεντίν, η οποία είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία της και δε δείχνει καθόλου τρομαγμένη.

Υπενθυμίζεται πως από το απόγευμα της Δευτέρας ο πατέρας της Βαλεντίν βρισκόταν στα γραφεία της ασφάλειας και κατέθετε ως μάρτυρας για την υπόθεση της μικρής. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να σπάσουν το κέλυφος της σιωπής του και ζητούσαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για να ρίξουν φως στο θρίλερ αυτό που ήταν σε εξέλιξη τις τελευταίες 21 μέρες.

Από την άρση των τηλεπικοινωνιών του πατέρα είχε διαπιστωθεί ότι είχε βρεθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δύο φορές μετά από την εξαφάνιση της μικρής και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αριθμούς από γαλλικό δίκτυο.

Επίσης, ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι μέλη ΜΚΟ τον είχαν παροτρύνει να δώσει τη μικρή για υιοθεσία, πρόταση που του είχε κάνει και η πρώην σύντροφός του, η οποία ζει στη Γαλλία.