Αθώος κρίθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την υπόθεση βιασμού ταξιτζή.

Ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή για το αδίκημα των ναρκωτικών

Αθώος, κατά πλειοψηφία με την ψήφο των ενόρκων, κρίθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την κατηγορία του βιασμού του οδηγού ταξί το Νοέμβριο του 2018. Οι ένορκοι με 4 ψήφους έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο ενώ διαφορετική άποψη είχαν οι 3 τακτικοί δικαστές.

Αντιθέτως το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Με την απόφασή του το δικαστήριο αναγνώρισε στον ηθοποιό, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κατάμεστο ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα του δικαστηρίου.Την ίδια ώρα η μητέρα του οδηγού ταξί ξέσπασε σε κλάματα, μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για το βιασμό του γιου της.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του ηθοποιού Βασίλης Ταουξής ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη απεφάνθη, 16 μήνες ταλαιπωρίας τελείωσαν από αύριο ο Γιώργος Καρκάς θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο θέατρο και τους ανθρώπους που τον αγαπούν».

Νωρίτερα σήμερα στην αγόρευση της η εισαγγελέας του ΜΙκτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την αθώωση του Γ. Καρκά ενώ είχε πει ότι: «Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών».

Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Στην ιατροδικαστική έκθεση μάλιστα ο Γιώργος Φιτσιάλος, γενετιστής, προσκόμισε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA.

Η έκθεση σύμφωνα με τον ίδιο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια, δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα, ενώ ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση έφθασε στην δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες του 25χρονου οδηγού ταξί, το οποίο είχε μισθώσει το επίμαχο βράδυ ο ηθοποιός που κατηγορείται, μέσω πλατφόρμας και ότι με την βοήθεια ναρκωτικών ουσιών ο ηθοποιός τον είχε βιάσει στην περιοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.