ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 5.5.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

 

Διπλό φονικό στα Ανώγεια της Κρήτης. Τί δηλώνουν στην κάμερα της εκπομπής οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ.κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη και Διονύσης Βέρρας. Το όπλο που παρέδωσε στην αστυνομία ο αδερφός του 30χρονου θύματος Γιώργου Ξυλούρη, δύο 24ωρα μετά το φονικό και τα εύλογα ερωτηματικά που δημιουργούνται από αυτή την καθυστέρηση. Η έκκληση "να πρυτανεύσει η λογική, η σύνεση και η ψυχραιμία προς όλες τις κατευθύνσεις". Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Κορυφώνεται η ένταση στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Τί μας λέει ο κ. Χάρης Αμπράζης, δικηγόρος του Ροδίτη κατηγορούμενου. "Η εξέταση της αδερφής (του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου) ήταν πολύ δύσκολη, μαραθώνια... Κατανοώ τους πάντες και πλέον καταλήγω ότι είναι μικρότερη και μικρή η ευθύνη και η συμμετοχή του Ροδίτη". Τα ερωτήματα που θέτει η δημοσιογράφος του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR Τασούλα Παπανικολάου για το ρόλο της αδερφής του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου στην υπόθεση, με αφορμή τα όσα κατέθεσε η ίδια σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου.

 

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας Τοπαλούδη, για όσα διεξήχθησαν σήμερα μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου και ειδικότερα για την κατάθεση της αδερφής του αλβανικής υπηκοότητας κατηγορούμενου. "Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη η παρουσία της συγκεκριμένης κυρίας, γιατί είναι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και δείχνει ότι δεν έχει καμμία σχέση το οικογενειακό περιβάλλον του δεύτερου δράστη με αυτή την προσωπική του συμπεριφορά. Κι αυτό κατά την άποψή μου επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του... Εχουμε αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση με μεγάλη ευπρέπεια και υπερβολική καλοσύνη και θέλω να τους πω να μην εκλαμβάνεται αυτή η ευπρέπεια ως αδυναμία".

 

Μυστήριο με το τροχαίο που προκάλεσε αστυνομικός και τα ερωτικά κίνητρα που φαίνεται πως "κρύβονται" πίσω από αυτό. Ο Γιώργος Καραϊβάζ μας μεταφέρει το ρεπορτάζ καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο εν λόγω αστυνομικός εντόπισε το αυτοκίνητο συνομηλίκου του με τον οποίο είχε διαφορές και στη συνέχεια προκάλεσε τροχαίο, ενώ οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα και εν ώρα υπηρεσίας. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

 

Αφιέρωμα στη Γεωργία Βασιλειάδου, που αγαπήθηκε από το κοινό ως η "ωραία άσχημη" του ελληνικού κινηματογράφου. Το ζωηρό αγοροκόριτσο με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που καθιερώθηκε σε αξέχαστους ρόλους όπως η "Ωραία των Αθηνών", η "Καφετζού" και η "Θεία από το Σικάγο"... Το όνειρό της να γίνει πριμαντόνα της όπερας, η σχέση της με τη Μαρίκα Κοτοπούλη και το μοιραίο ατύχημα που της άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο πρόσωπο, όχι όμως στην καρδιά και τα όνειρά της.

#StarAlithies #StarChannelTVLm52wojGZJw