ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 3.3.2021

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Ο γνωστός ηθοποιός Aνδρέας Φυλακτού στη Ζήνα Κουτσελίνη, μετά τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμό εκ μέρους Ελλαδιτών σκηνοθετών που έκαναν οντισιόν για παράσταση στην Κύπρο. ‘Από την στιγμή που προσέφυγα στις Αρχές, πολύς κόσμος έχει βρει το θάρρος να προχωρήσει σε καταγγελίες’’, δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

Αποκλειστικά η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζήνα Κουτσελίνη για το #metoo Ελλάδας- Κύπρου και τις αποκαλύψεις για Ελλαδίτες σκηνοθέτες στη Μεγαλόνησο. Στη συνέντευξη της, η Έμιλυ Γιολίτη εξήγησε τον μηχανισμό ερευνών αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούν από ειδικούς επιστήμονες προκειμένου το ανακριτικό έργο να φέρει με ασφάλεια τα θύματα βιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων ενώπιον τους αλλά και με εμπεριστατωμένο υλικό τους φερόμενους ως θύτες, για να απολογηθούν στη δικαιοσύνη, “’οπως στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο έχει αρχίσει να σπάει ο κύκλος της σιωπής. Χθες είχα την πρώτη συνάντηση με άντρα που ήρθε να καταγγείλει σε μένα, του κύριο Φυλακτού, και του είπα πως θα έχει την απόλυτη στήριξη μου όπως και της πολιτείας’’, τόνισε χαρακτηριστικά

 

‘’Ευελπιστώ σε δικαίωση για τον άδικο θάνατο του παιδιού μου’’, δηλώνει με λόγια οργής και ταυτόχρονα θλίψης, ο πατέρας της μικρής Μελίνας που ‘’έφυγε’’ από τη ζωή έπειτα από επέμβαση ρουτίνας τον Δεκέμβριο του 2015. 6 ολόκληρα χρόνια μετρά ο Γολγοθάς της οικογένειας για το αγγελούδι τους, με μια καθημερινή μάχη που δίνουν ώστε να επέλθει δικαιοσύνη και να γαληνέψει η ψυχούλα της. Ο Μάνος Παρασκάκης μιλά στη Ζήνα Κουτσελίνη για την απόφαση της πολύκροτης δίκης που αναμένεται να εκδοθεί μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές, στις 5 Μαρτίου.

 

Την αποκάλυψη που έκανε μέσω της εκπομπής μας η έγκριτη ποινικολόγος Μαρία Κουρτέση για δύο νέες μαρτυρίες θυμάτων βιασμού από τον φερόμενο ως δράστη Δημήτρη Λιγνάδη σε χρόνο ανηλικότητας και χωρίς να έχουν παραγραφεί, έρχεται να επιβεβαιώσει, προσθέτοντας αποκλειστικές πληροφορίες στο ρεπορτάζ του, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός στη Ζήνα Κουτσελίνη, προσθέτοντας πως αναμένεται από την ανακρίτρια να προχωρήσει σε κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του θεατρικού δημιουργού.

9_iTeNVgJFw