ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 31.1.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη


Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η υπόθεση δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Καταθέσεις μαρτύρων ρίχνουν φως στο έγκλημα της Ρόδου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ζωντανή σύνδεση.

"Εφυγε" από τη ζωή ο Γιάννης Τσεκλένης, ο σχεδιαστής που αντλούσε την έμπνευσή του από τον αρχαίο πολιτισμό και "απογείωσε" την ελληνική μόδα. Οι σχολικές ποδιές, οι κομψές αεροσυνοδοί της Ολυμπιακής του Ωνάση και οι δημιουργίες του, που ταξίδεψαν στα πέρατα της γης.

'Ιμια 1996, εκεί όπου σταμάτησε ο χρόνος για τρεις ήρωες. Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός, τρία ονόματα συνώνυμα της σύχρονης ελληνικής ιστορίας, της γενναιότητας και της αφοσίωσης στην πατρίδα. 24 χρόνια μετά την τραγωδία οι συγγενείς τους μοιράζονται αλήθειες που πονάνε.


Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Η μποέμισσα στιχουργός που "έσπασε" όλα τα ταμπού. Η λαϊκή ποιήτρια που χάριζε τους στίχους της σε κορυφαίους συνθέτες, μέσα από τα μάτια και τις αφηγήσεις σπουδαίων καλλιτεχνών. Ο Αλέξης Πολυζωγόπουλος, εγγονός της κορυφαίας στιχουργού, σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής θυμάται στιγμές από την ασυμβίβαστη γιαγιά του.

Ξεκίνησε χθες η απολογία του γνωστού ηθοποιού Γιώργου Καρκά, που κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος οδηγού ταξί, χρησιμοποιώντας δημοφιλή πλατφόρμα μίσθωσης. Το σχόλιο της μητέρας του οδηγού, που έγινε αφορμή να προκληθεί το απόλυτο χάος στη δικαστική αίθουσα. "Αν ο ηθοποιός αφεθεί ελεύθερος, η επόμενη μάνα θα κλάψει το παιδί της". Τί δηλώνει ο κ. Γεώργιος Φιτσιάλος, Διδάκτωρ Γενετιστής και Πραγματογνώμων των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών σε θέματα Ταυτοποίησης Βιολογικού Υλικού και Ανάλυσης DNA, ως τεχνικός σύμβουλος του κατηγορουμένου. "Εχθές ήταν η μέρα που μίλησαν στο διακστήριο τα επιστημονικά δεδομένα, οι μοναδικοί αντικειμενικοί μάρτυρες των γεγονότων. Ούτε ένα κύτταρο του ηθοποιού δε βρέθηκε στο σώμα και στα ρούχα του θύματος, ούτε στα σεξουαλικά βοηθήματα που χρησιμοποιήθηκαν στον επικαλούμενο βιασμό". Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.


JBVxYK3VyrU