ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 30.3.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Κοντά μας σε απευθείας σύνδεση από την Καστοριά ο κ. Αντώνης Παραράς, Δημοσιογράφος και ο κ. Τένης Καμαρίδης, Δημοσιογράφος - Εκδότης Εφημερίδας “Θράκη” και της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας Thraki.com.gr. Επιβεβλημένα κρίνονται τα άμεσα μέτρα, ο εξοπλισμός και η στελέχωση του νοσοκομείου της Καστοριάς μετά τη μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στην περιοχή. Επιστρέφουν στην Ξάνθη φοιτητές από την Τουρκία ακολουθώντας συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Η φιλοξενία τους σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, οι έλεγχοι και τα μέτρα καραντίνας. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αντώνη Κουτελιδάκη, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Γερακαρίου Κρήτης, που μας δίνει λεπτομέρειες για τον ιερέα της Κοινότητας, ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο ιερέας, που είναι το 12ο κρούσμα του ιού στην Κρήτη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο για φλεγμονή στο πόδι, χωρίς να έχει κανένα άλλο σύμπτωμα και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Με ποιους είχε έρθει σε επαφή. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Σε απευθείας σύνδεση με την Πάρμα της Ιταλίας η κ. Μαρίνα Γουμένου, Διδάκτωρ Τοξικολογίας, Επιτηρήτρια Κινδύνου και Επιστημονική Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μας μιλά για τις τελευταίες έξι εβδομάδες που βρίσκεται σε καραντίνα με την οικογένειά της. Η μετάδοση του ιού μέσω του αέρα, σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο και αυξημένο ιικό φορτίο, οι διαφορές των τεστ ανίχνευσης του ιού και ανίχνευσης αντισωμάτων καθώς και οι αιτίες που οδήγησαν στις δραματικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα. Ολα όσα πρέπει να προσέξουμε στην Ελλάδα.

Απευθείας σύνδεση με τον δικηγόρο κ. Νίκο Ρουσσόπουλο, που μας μιλά για τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις και τα στοιχεία που ήρθαν στο φως ως προς την υπόθεση εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου. Το καμμένο βαν σε απόσταση 1200 μέτρων από την εγκαταλελειμμένη Αμερικανική Βάση στον Κιθαιρώνα και όλα όσα οδηγούν στην "άκρη του νήματος". "Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσσόπουλος, δικηγόρος της μητέρας του Μάριου.

Η Δέσποινα Μοίρου, η Ελληνίδα ηθοποιός που διαπρέπει στο Χόλιγουντ, επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αμερική, με σκοπό να βρίσκεται πιο κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα! Η ασφάλεια που νιώθει στην πατρίδα αλλά και τα προγραμματισμένα γυρίσματα σε ελληνικά νησιά. Τί μας λέει για τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες των ΗΠΑ ως προς τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ μας μεταφέρει τις τελευταίες εκτιμήσεις από κυβερνητικά στελέχη αλλά και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ως προς την πιθανή παράταση των μέτρων. Η πρόβλεψη για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας την ημέρα του Πάσχα αλλά και όλα όσα αφορούν στην επερχόμενη τουριστική περίοδο, που φαίνεται να βρίσκεται στον "αέρα". Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.'

Απευθείας σύνδεση με τον Κωνσταντίνο Παπαδαμάκη, τον Ελληνα manager εστιατορίου στο Νότιγχαμ της Αγγλίας, που μας μεταφέρει το κλίμα από το "στοιχειωμένο" Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φόβοι για μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών και οι καταστροφικές συνέπειες της καθυστέρησης επιβολής μέτρων ως προς την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο Σταμάτης Κωβαίος και ο Χαράλαμπος Κοτσώνης, από το περσινό MASTERCHEF, μένουν στο σπίτι και μας δείχνουν διαδικτυακά πώς να μαγειρεύουμε με ό,τι έχουμε! Ο Σταμάτης, μέσα από την προσωπική του σελίδα, συγκεντρώνει τρόφιμα για να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αλλά και να ανακουφίσει όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οταν οι βελόνες "παίρνουν φωτιά" για καλό σκοπό! Η Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα της βαθιάς αξίας και προσφοράς του εθελοντισμού καθώς προσφέρει πλεκτά για πρόωρα νεογνά, γυναίκες χτυπημένες από καρκίνο, ηλικιωμένους με αλτσχάιμερ, παιδιά με ειδικές ανάγκες, όλα προσαρμοσμένα στις επικοινωνιακές ανάγκες κάθε μιας από αυτές τις ομάδες πληθυσμού. Πρωτότυπες ιδέες φτιαγμένες με αγάπη και γνώση.
#StarAlithies #StarChannel #star
KCq6qW1NpHg