ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 26.3.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Σε απευθείας σύνδεση με τη φοιτητική εστία του Σάντερλαντ, ο Ελληνας φοιτητής Γιώργος Βασιλάκης, που σπουδάζει εκεί cyber security, μεταφέρει την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς τόσο ο ίδιος όσο και εκατοντάδες άλλοι Ελληνες σπουδαστές παραμένουν μακριά από τις οικογένειές τους, εγκλωβισμένοι και ανήσυχοι για το μέλλον. Σε απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο συνταξιούχος οικονομολόγος Βασίλη Νότης, μας περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που έζησε αποκλεισμένος εκεί, ενώ επιστρέφει τελικά σήμερα στην Ελλάδα. Κοντά μας και ο Γιάννης, φοιτητής που μόλις επέστρεψε από την Ισπανία και παραμένει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ μας μεταφέρει πληροφορίες από την έρευνα ομάδας ψυχολόγων της Πολιτικής Προστασίας, που σκιαγραφώντας το προφίλ απομονωμένων νοσούντων. Δύσκολη φαίνεται πως είναι σε πολλές περιπτώσεις η παραμονή στο οικογενειακό περιβάλλον καθώς τα μέλη των οικογενειών από ότι φαίνεται δεν έχουν συνηθίσει να ζουν μαζί. Η τάση που υποδηλώνει αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, η λεκτική κακοποίηση προς τα παιδιά και η διάσταση μεταξύ των ζευγαριών. Τί επισημαίνει η Δόκτωρ Αννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, για το πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που επικοινωνούν σε αυτές τις συνθήκες οι γονείς μεταξύ τους, καθώς αποδεικνύεται καθοριστικός για το συσχετισμό των παιδιών με το άλλο φύλο στην πορεία της ζωής τους.

Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι στον Εχίνο του Δήμου Μύκης, ενώ 3 είσοδοι και έξοδοι του χωριού έχουν αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις λόγω του κορονοϊού. Τί μας λέει η Δώρα Αυγουλίδου, από το XanthiPress.gr, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Απευθείας σύνδεση με τη δημοσιογράφο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR Κατερίνα Παπακωστοπούλου, που μας μεταφέρει τα νεότερα σε ολόκληρο τον κόσμο από το "μέτωπο" του κορονοϊού. Σοκ ο θάνατος 46χρονου στρατιωτικού από την Ξάνθη αλλά και 33χρονης γυναίκας από την Τουρκία, που περιέγραφε με δραματικό τρόπο την εξέλιξη της νόσου και τα συμπτώματά της μέσω διαδικτύου. Τί συμβαίνει με την περίθαλψη ασθενών στο σπίτι. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

821 κρούσματα μετρά πλέον η χώρα μας ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 26. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σωτήρης Τσιόδρας 134 νοσηλεύονται και οι 53 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι. Εκρηξη των κρουσμάτων παρατηρήθηκε στην Ξάνθη τις τελευταίες έξι μέρες με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κηρύξει την κοινότητα Εχίνου Δήμου Μύκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των κρουσμάτων μέχρι σήμερα.

#StarAlithies #StarChannelTV #star