ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 23.11.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Αποκλειστικό της εκπομπής! Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει σενάριο ταινίας... Πρώην ιερέας έγινε "Ρομπέν των φτωχών"! Χάκαρε ιστοσελίδα τράπεζας, απέσπασε 120.000 ευρώ και όπως ισχυρίζεται, επί τρία χρόνια αγόραζε τρόφιμα για άπορους και άστεγους, ψωνίζοντας από γνωστή αλυσίδα delivery. Πώς έπεσε στα δίχτυα των διωκτικών αρχών και κατέληξε στη φυλακή. Για πρώτη φορά: τι λέει ο ίδιος για την πράξη του μέσα από τη φυλακή. Μαζί μας ο δικηγόρος του.

 

Το lockdown "γεννά" νέες μεθόδους ηλεκτρονικής απάτης. Ιστοσελίδες-"φαντάσματα", κλεμμένοι κωδικοί και λογαριασμοί που χακάρονται. Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στις ηλεκτρονικές αγορές.

 

Κορονοϊός και ερωτικές σχέσεις. Οι μεγάλες απορίες που έχουν όλοι για το πώς επηρεάζει η covid-19 τις καθημερινές επαφές των συντρόφων. Ένα ζευγάρι που ζει χωριστά και ένας παντρεμένος θέτουν ερωτήματα στον καθηγητή πνευμονολογίας-λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννη Κιουμή.

 

Μια νοσηλεύτρια-ηρωίδα που μοιράζει χαμόγελα πίσω από τη μάσκα της και ρίχτηκε με αυτοθυσία στο καθήκον, ακόμη κι αν χρειάστηκε να αλλάξει νομό. Η Ιωάννα άφησε πίσω στη Ροδόπη την οικογένεια και τα παιδιά της και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό.

 

Ο Γολγοθάς του ΕΣΥ που βρίσκεται στη δίνη του κορονοϊού. Οι ηρωικοί γιατροί και νοσηλευτές πίσω από τις μεγάλες μάχες των ασθενών. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αφηγούνται ιστορίες... εντατικής.

 

Μαζί μας η ηθοποιός και σεναριογράφος, Άννα Ανδριανού, για το lockdown που βλάπτει σοβαρά την τηλεόραση. Το "πάγωμα" των τηλεοπτικών παραγωγών και η ανεργία που μαστίζει ηθοποιούς και τεχνικούς. Απευθείας σύνδεση.

 

Ο πειρατής της καρδιάς μας άφησε τη θάλασσα και βγήκε στη στεριά. Στην "κλειδωμένη" και έρημη Θεσσαλονίκη ανακάλυψε έναν ακόμη θησαυρό. Τον 76χρονο συνταξιούχο μηχανολόγο, Δημήτρη Μάρα, ο οποίος εδώ και 40 χρόνια ασχολείται με τη μικροναυπηγικη και φτιάχνει ξύλινα ομοιώματα από σπάνια σκαριά, πιστά αντίγραφα των ιστορικών ναυμαχιών. Απευθείας σύνδεση.

 

 

 

 

#StarAlithies #StarChannelTV #starr4SEazOUoRU