ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 11.11.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Συναντάμε τις πιο γλυκές γιαγιάδες της Κρήτης και αναζητούμε στις κατσαρόλες τους καλά φυλαγμένα μυστικά από τις δικές τους γιαγιάδες, μυρωδιές και γεύσεις που μας γυρίζουν πίσω στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας. Δεύτερη στάση της εκπομπής μας και της αγαπημένης μαγείρισσας, Εύας Παρακεντάκη, το χωριό Ζάρος.

Η κυρία Πόπη, μια Κρητικιά με τρία παιδιά, έξι εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα, μας ανοίγει την πατροπαράδοτη κουζίνα του σπιτιού της και μας δείχνει με τη δική της μοναδική μαεστρία πώς να φτιάξουμε χειροποίητη ζύμη για σκιουφιχτά λαζανάκια, με τα τρία πιο απλά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι.

Με την κάμερα της εκπομπής ταξιδέψαμε στην Ορμύλια Χαλκιδικής στη "φάρμα της αγάπης" του κτηνοτρόφου, Βασίλη Δρόσσα. Η συγκλονιστική εξομολόγηση του 48χρονου πατέρα. Ο καθημερινός αγώνας για τη 16χρονη κόρη του, που τα τελευταία 9 χρόνια δίνει μάχη με τη λευχαιμία. Η αφοσίωσή του για την πριγκίπισσά του, την οποία εν μέσω πανδημίας συναντά μόνο εξ αποστάσεως, καθώς αναγκάστηκαν να μένουν χώρια.

 

 

#StarAlithies #StarChannelTV #star


TAV8uNXXD3E