ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 10.3.2020 - Καλεσμένος ο Γιώργος Καρκάς!

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Κοντά μας το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων μηνών, ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, που αθωώθηκε για την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού του οδηγού ταξί, μοιράζεται τις δικές του αλήθειες για τη σκοτεινή περίοδο των εξαρτήσεών του και το ρόλο που έπαιξαν στην εμπλοκή του. Πώς ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τις ουσίες, σε ηλικία 26 ετών και η "κάτω βόλτα" που πήρε στη συνέχεια η ζωή του. Μιλά για την αποκλειστικά προσωπική του ευθύνη αλλά και την αρχική άρνησή του να αποδεχτεί την κατάστασή του. "Οτι είχα χτίσει στη ζωή μου, ό,τι είχα σπουδάσει, όποια όνειρα κι αν είχα μέχρι τα 26 μου, μέχρι τα 27 είχα γίνει καθημερινός χρήστης και στα 29 μπήκα φυλακή. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερα να καταστρέψω ότι είχα φτιάξει". Ο "σκληρός" τρόπος με τον οποίο ο πατέρας του ανακάλυψε την αλήθεια για την εξάρτησή του και ο απολογισμός μέσα στη φυλακή. "Ηταν άγρια συνθήκη η φυλακή και η δημοσιοποίηση των στοιχείων μου. Τα ναρκωτικά τελικά δεν έχουν πλάκα".

Απευθείας σύνδεση με την Αδριανούπολη και την απεσταλμένη του STAR Ειρήνη Ζαρκαδούλα. Οι αρχές έχουν περιορίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή του Παζαρκουλέ ενώ δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να τους προσεγγίσουν μέσα στους χώρους του καταυλισμού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι περισσότεροι έφτασαν στα σύνορα αφού τους μεταφέρθηκε η πληροφορία πως είναι ανοιχτά. Ο ρόλος των διακινητών και η αναμονή για αποφάσεις από την τουρκική κυβέρνηση. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Απευθείας σύνδεση με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ξυπόλυτος εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος, ενώ επαναλάμβανε διαρκώς ακατάληπτες εκφράσεις. Τί κατέθεσε η γιαγιά του, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως "άκυρη".

Σε απευθείας σύνδεση με το Δίλοφο Εβρου, στα 500 μόλις μέτρα από το Τριεθνές, μας μιλά η γιαγιά Μαριώ, η 84χρονη Εβρίτισσα, που καμαρώνει για τα φανταράκια και τις δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας που φυλάνε τα πάτρια εδάφη. Ενα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας που αποδεικνύει ότι η ψυχή δεν έχει ηλικία.

Σε απευθείας σύνδεση με το Κόμο της Ιταλίας, ο Σιμόνε Αρναμπόλντι, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας, μας μιλά για τις σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες δουλειάς και ζωής των κατοίκων της χώρας, μετά την κήρυξη του "κόκκινου συναγερμού". Η εντολή να μείνουν στο σπίτι και να κινούνται μόνο για τις απαραίτητες δουλειές ή άλλα επείγοντα θέματα. Η υπεύθυνη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν για κάθε μετακίνηση και τα σχετικά πρόστιμα. Σημαντικό το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων περίθαλψης στα νοσοκομεία.

kGJemY9pb-8