ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 2.4.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη

Σε απευθείας σύνδεση με τον Βώλακα Δράμας, η Μαρία Τόλιου, Ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου Αλώνι, μας "υποδέχεται" σε ένα κατάλευκο τοπίο, αφού το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα! Αν και λίγο πριν το Πάσχα, οι εικόνες μας "ταξιδεύουν" στα Χριστούγεννα και ένα αυθόρμητο χαμόγελο γεννιέται στα χείλη μας, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.

Κοντά μας ο Νίκος Πατμάνογλου, Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιγόνου Φλώρινας, μας μεταφέρει την πανέμορφη εικόνα από το χιονισμένο τοπίο της περιοχής αλλά εκφράζει και τις ανησυχίες των αγροτών για τις ζημιές στις καλλιέργειες. Η σημαντική πρωτοβουλία των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου να προσφέρουν το 50% της αντιμισθίας τους στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Παρά τη διαρκή ύφεση της εγκληματικότητας λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, ανησυχητική είναι η αύξηση των ληστειών σε βάρος ιδιοκτητών φαρμακείων τα τελευταία 24ωρα. Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες επιτελικές αστυνομικές αρχές. Ποια τα μέτρα που λαμβάνουν.

Απευθείας σύνδεση με τη Θεοδώρα Χατζηϊωάννου, Ιολόγο και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης. Η Ελληνίδα επιστήμονας από τη Ρόδο έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την έρευνά της στη θεραπεία κατά του AIDS και συμμετέχει ενεργά στην "αποκρυπτογράφηση" της δράσης του κορονοϊού. Η δημιουργία τεχνικών ανίχνευσης αντισωμάτων στο πλάσμα αίματος ασθενών που έχουν αναρρώσει και η αναζήτηση των αντισωμάτων που μπορούν να καταπολεμήσουν τον ιό πιο αποτελεσματικά. Η πολλά υποσχόμενη θεραπεία που διερευνάται στην Αμερική και οι δυσοίωνες προβλέψεις για την εξάπλωση της νόσου στις ΗΠΑ. "Είμαι πολύ περήφανη για την Ελλάδα, έχει ανταποκριθεί καλύτερα απ' την Αμερική, κάτι που δεν περίμενα ποτέ να το πω", μας λέει χαρακτηριστικά η Ελληνίδα επιστήμονας.

Ο Μανώλης Λιαπάκης, ο γνωστός ως "Μουγγρής" είναι ένας σύγχρονος "Ροβινσώνας Κρούσος", που άφησε τα πάντα και ζει σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στη μαγική "Χρυσή" της Κρήτης. Μιλάμε μαζί του και "ταξιδεύουμε" σε μέρη που δείχνουν ανέγγιχτα από τον κορονοϊό, αν και ο ίδιος είναι πολύ προσεκτικός, παρά την απομόνωση! Εικόνες μαγικές και άκρως καλοκαιρινές...

Απευθείας σύνδεση με τον "ντυμένο" στα ολόλευκα Χορτιάτη και τη δημοσιογράφο του Thesstoday.gr, Χριστίνα Μισιρλή. Το χιόνι έχει φτάσει στα 30 εκατοστά στην περιοχή και το ίδιο τοπίο αντικρύζουμε σε Λαγκαδά, Λιτόχωρο και Ωραιόκαστρο. Το χιόνι φαίνεται πως δίνει μια νότα αισιοδοξίας στους κατοίκους καθώς όλα θυμίζουν περισσότερο Χριστούγεννα παρά Πάσχα!

Απευθείας σύνδεση με την Πτολεμαϊδα και τον Αντώνη Πουγαρίδη, εκδότη και δημοσιογράφο της εφημερίδας “Πτολεμαίος", που μας μιλά για τις τεράστιες κυριολεκτικά ποσότητες χιονιού που έπεσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή, "ντύνοντας" μόλις μέσα σε μία ώρα την πόλη στα λευκά! Ο ήλιος αρχίζει να λιώνει το χιόνι αλλά όχι και το χαμόγελο των κατοίκων.

"Σφραγίστηκε" η προσφυγική δομή της Ριτσώνας, καθώς άλλοι 20 φιλοξενούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά απ' την περίπτωση της νεαρής Αφρικανής, που γέννησε στο Αλεξάνδρα λίγες ημέρες πριν και ανιχνεύθηκε θετική στον covid-19. Σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης τέθηκε η Δομή με την Αστυνομία να επιτηρεί όλες τις εισόδους και εξόδους του οικισμού ενώ ευχάριστο είναι το γεγονός ότι αρνητικές βγήκαν οι σχετικές εξετάσεις του προσωπικού, που συνεχίζει έτσι να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του.

#StarAlithies #StarChannelTV #starg2CtODqefCE