ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ - 12.2.2020

Με τη Ζήνα Κουτσελίνη


Εντοπίστηκε στη Γαλλία η 7χρονη Βαλεντίν! Απευθείας σύνδεση με τα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου αναμένονται ο πατέρας της μαζί με έξι ομοεθνείς του, προκειμένου να τους απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες και να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά το μεσημέρι. Στη δικογραφία υπάρχουν οι κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 2.6 του ποινικού κώδικα, που αναφέρεται στην κατοχή πλαστών εγγράφων, καθώς και για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών. Η τακτική της διακριτικής παρακολούθησης που εφάρμοσε η Αστυνομία, προκειμένου να οδηγηθεί μέσω του πατέρα στα ίχνη πιθανών εμπλεκομένων στην εξαφάνιση της Βαλεντίν. Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ.

Ενας τόνος και 181 κιλά κοκαϊνης από την Καραϊβική κατασχέθηκαν στον Αστακό, συνολικής αξίας 50.000.000 ευρώ σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών. Κοντά μας σήμερα ο διακεκριμένος ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση δύο εμπλεκομένων ολλανδικής και αλβανικής καταγωγής, που χαρακτηρίζονται ως ο "αρχηγός" και ο "υπαρχηγός" αντίστοιχα του κυκλώματος διακίνησης. Τί μας εξηγεί για την υπερασπιστική γραμμή του 22χρονου ολλανδικής καταγωγής, που τον χαρακτηρίζει ως "αναλώσιμο" άτομο. Η τακτική των διακινητών και η μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κοντά μας ο Βασίλης Στεφανίδης, ο πρώτος παίκτης του MASTERCHEF που πήρε το ρίσκο να λάβει μέρος στο παιχνίδι παρόλο που πάσχει από απώλεια όρασης. Επιμονή, θέληση, υπομονή και πείσμα είναι οι τέσσερις λέξεις που τον χαρακτηρίζουν και θεωρεί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά απαραίτητα προκειμένου να επιτύχει κάποιος τους στόχους του. Οφείλει όλα όσα είναι στους γονείς του ενώ δε χάνει ποτέ το πηγαίο χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του. Πώς του "χτύπησε" την πόρτα ο "έρωτας με την πρώτη ματιά" και ποια είναι η εκλεκτή γυναίκα της ζωής του. Ο Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που κάνει πράξη τα όνειρά του.-JENm8zzFqk