Πρώην αστροναύτης κατέθεσε αγωγή εναντίον των παιδιών του

Εξοργισμένος μαζί τους, γιατί δεν τον αφήνουν να παντρευτεί

O Buzz Aldrin κατέθεσε αγωγή εναντίον των παιδιών

Το αίμα νερό δε γίνεται λέει ο σοφός λαός, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του πρώην αστροναύτη Buzz Aldrin, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον δύο εκ των παιδιών του και του πρώην οικονομικού διευθυντή του, ισχυριζόμενος ότι του έκλεψαν χρήματα και συκοφαντούν την κληρονομία του. 

Ο Aldrin κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Φλόριντα, μία εβδομάδα μετά από την υποβολή αίτησης των παιδιών του για να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών του, τη διαχείριση της εταιρείας του Buzz Aldrin Enterprises και του ιδρύματος ShareSpace. 

Όπως ισχυρίστηκαν τα παιδιά του ο Aldrin χρειάζεται έναν νόμιμο κηδεμόνα, καθώς βρίσκεται «σε γνωστική παρακμη».

«Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να σκεφτεί ότι χρειάζομαι κηδεμόνα», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στη Wall Street Journal ο πρώην συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν και ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη σελήνη. 

Ο ίδιος στην αγωγή του υποστηρίζει ότι ο γιος τους, η κόρη του και η πρώην διευθύντριά του, Κριστίνα Κορπ υπονόμευαν «τις προσωπικές του ρομαντικές σχέσεις» και του απαγόρευσαν να παντρευτεί την καλή του. 

Από την πλευρά τους τα παιδιά του πρώην αστροναύτη ισχυρίζονται ότι ο πατέρας τους είχε αρχίσει να συνεργάζεται με νέα πρόσωπα που προσπαθούσαν να τον επηρεάσουν και να τον απομακρύνουν από την οικογένειά του, ενώ τους είχε ανησυχήσει ότι είχε αρχίσει να ξοδεύει χρήματα ασύστολα. 

Ο Aldrin πάντως κατηγορεί τον γιο του και την Κριστίνα Κορπ ότι είχαν αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών του χωρίς την έγκρισή του, συμπεριλαμβανομένων και διαστημικών αντικειμένων, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ισχυρίζεται ακόμα ότι τον συκοφαντούσαν εδώ και χρόνια, λέγοντας ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ. Εμπειρογνώμονας για την ψυχική υγεία που έχει οριστεί από το δικαστήριο θα αξιολογήσει μέσα στην εβδομάδα την ψυχική κατάσταση του Aldrin.

«Η οικογένειά μας είναι ανθεκτική και η ικανότητά μας να συνεργαστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να επιτύχουμε σπουδαία πράγματα είναι ισχυρή. Αγαπάμε και σεβόμαστε τον πατέρας μας και παραμένουμε αισιόδοξοι πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση και να ανακτήσουμε την ισχυρή σχέση που δημιουργήσαμε», αναφέρει κοινή δήλωση των παιδιών. 

Ο Buzz Aldrin ήταν μέλος του πληρώματος Apollo 11, το οποίο το 1969 ήταν η πρώτη αποστολή κατά την οποία δύο αστροναύτες περπάτησαν στη σελήνη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top