Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα: Χάσε 4 κιλά μέσα σε ένα μήνα!

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Χριστακοπούλου μας εξήγησε τι πρέπει να κάνουμε

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα: Χάσε 4 κιλά μέσα σε ένα μήνα!

Μετά τις ημέρες του Πάσχα και την περίοδο της νηστείας, όλοι φάγαμε λιγάκι παραπάνω…

Όμως επειδή το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και ο οργανισμός μας χρειάζεται αποτοξίνωση, το star.gr ζήτησε από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Μαρία Χριστακοπούλου, να μας δώσει συμβουλές για ένα υγιές και όμορφο σώμα…

«Το Πάσχα πέρασε και όλοι λίγο πολύ τσιμπολογήσαμε μιας και οι πειρασμοί ήταν πολλοί… Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος, λίγο πριν το καλοκαίρι, να χάσουμε το περιττό βάρος σωστά και όχι με δίαιτες εξπρές, διότι με αυτές θα έχουμε μόνο απώλεια υγρών και όχι λίπους, γι’ αυτό δεν βοηθούν ουσιαστικά!» μας τόνισε αρχικά η γνωστή διατροφολόγος.

Ποιο είναι το μυστικό για να χάσουμε έως και 4 κιλά μέσα σε ένα μήνα:

«Το μυστικό είναι το εξατομικευμένο πρόγραμμα απώλειας βάρους, περιλαμβάνοντας όλες τις ομάδες τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, άμυλο και πρωτεΐνη).

Το διαιτολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει 5 γεύματα ημερησίως, δυόμιση λίτρα νερό, δύο κούπες πράσινο τσάι και 20 λεπτά γρήγορο περπάτημα. 

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι το εξής: Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα επιλέξουμε να φάμε τις ημέρες μετά το Πάσχα για να μην υπάρξουν γαστρεντερικά προβλήματα καθώς και πέψης.

Δεν πρέπει να μειώσουμε κατακόρυφα τις θερμίδες διότι ο μεταβολισμός θα μπλοκάρει και δεν θα μας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση των ζυμαρικών, των γλυκών, του αλκοόλ καθώς και των αναψυκτικών».

Δείτε παρακάτω ένα ενδεικτικό πρόγραμμα ημερήσιας διατροφής που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος (Προσοχή εάν έχετε θέματα υγείας ή υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας)

Πρωινό:

1) Μια κούπα γάλα αμυγδάλου με δυο κουταλιές της σούπας βρώμη, ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρη σταφίδα και λίγη κανέλλα (Μπορούμε να πιούμε και ένα φλιτζάνι καφέ) 

2) Τρία ασπράδια αυγού με δυο ρυζογκοφρέτες με ταχίνι και τριμμένη καρύδα και ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι (Μπορούμε να πιούμε και ένα φλιτζάνι καφέ)

Σνακ:

1) Ένα πράσινο μήλο με μια χούφτα ανάμεικτους ξηρούς καρπούς ανάλατους

2) Τέσσερα δαμάσκηνα αποξηραμένα, τέσσερα καρύδια και μια κούπα πράσινο τσάι 

Γεύμα:

1) Άφθονη σαλάτα (χόρτα, ρόκα, μαρούλι, μπρόκολο, κουνουπίδι, πράσινες πιπεριές) με φιλέτο κοτόπουλο ή ψαρονέφρι έως 120 γραμμάρια και δυο μικρά παξιμάδια ολικής.

2) Τσιπούρα ή σολομό ψητό με ψητά λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκυθάκια, μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα) με μια φέτα ψωμί ολικής ή μια αραβική πίτα. 

Απογευματινό:

1) Μια μπάρα δημητριακών με μια κούπα πράσινο τσάι

2) Μισή μπανάνα ή ένα ακτινίδιο ή ένα αβοκάντο ή ένα φρούτο εποχής με πέντε αμύγδαλα ανάλατα και μια κούπα πράσινο τσάι 

Βραδινό:

1) Ένα γιαούρτι 2% με ένα κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι cranberries

2) Τορτίγια ή αραβική πίτα ολικής με λαχανικά επιλογής, μανιτάρια, τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα και προαιρετικά λίγη μουστάρδα

 

 

 

 

Της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου (ggiannopoulou@star.gr)
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top