Ο γρίφος του «μυστικού τάφου» της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Φουντώνουν οι φήμες 20 χρόνια μετά το θάνατό της

Πού είναι θαμμένη η αγαπημένη πριγκίπισσα;

Δείτε στο βίντεο την κοσμοσυρροή έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ όταν μαθεύτηκε ο θάνατος της πριγκίπισσας

 

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η «πριγκίπισσα του λαού», η αγαπημένη Νταϊάνα Σπένσερ, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Μαζί της ήταν και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ και ο οδηγός τους, Ηenri Paul, οι οποίοι επίσης σκοτώθηκαν.

Η κηδεία της Νταϊάνα έγινε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και στη συνέχεια το φέρετρο μεταφέρθηκε στο Άλθορπ, όπου έγινε η ταφή στο κτήμα της οικογένειας Σπένσερ.

Στιγμιότυπα από την κηδεία της πριγκίπισσας 

Στιγμιότυπα από την κηδεία της πριγκίπισσας

Εκείνη την εποχή, κυκλοφορούσε στη Βρετανία η φήμη πως η σορός της δεν τάφηκε ποτέ στο οικογενειακό κτήμα των Σπένσερ, στο Άλθορπ, αλλά φυλάσσεται στο οικογενειακό παρεκκλήσι των Σπένσερ, στο χωριό Νόρθαντς.

Το οικογενειακό κτήμα των Σπένσερ στο Άλθορπ

Είκοσι χρόνια μετά, αυτή η φήμη φαίνεται ότι επανέρχεται

Αφορμή στάθηκαν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που τοποθετήθηκαν υπάρχουν στο οικογενειακό παρεκκλήσι της Παναγίας των Σπένσερ. Συγκεκριμένα, πλέον υπάρχουν  αισθητήρες στην οροφή και στο πάτωμα της κρύπτης. Μια πράσινη λυχνία από τους αισθητήρες αναβοσβήνει, όταν κάποιος πλησιάσει, ενώ υπάρχει και μια πινακίδα που προειδοποιεί: «Aυτός ο χώρος παρακολουθείται». Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί αφίσες που προειδοποιούν τους επισκέπτες πως παρακολουθούνται από ειδικά συστήματα, τελευταίας τεχνολογίας.

Αεροφωτογραφία από το κτήμα της οικογένειας Σπένσερ

Κάθε εβδομάδα, πολλοί fans της βασιλικής οικογένειας που επισκέπτονται το παρεκκλήσι, γράφουν δεκάδες σχόλια στο βιβλίο των επισκεπτών, όπως «Ναι Νταϊάνα, ξέρουμε ότι είσαι εδώ», και «Η πριγκίπισσα Νταϊάνα βρίσκεται εδώ στην κρύπτη, δίπλα στον πατέρα της».

Τέσσερις απόπειρες κλοπής

Στην επέτειο των 20 χρόνων από τον θάνατό της Νταϊάνα, ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, αποκάλυψε πως τέσσερις φορές άγνωστοι έσκαψαν τον τάφο και αποπειράθηκαν να κλέψουν την σορό της πριγκίπισσας.

Ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ στο κτήμα  αφήνει λουλούδια για την πριγκίπισσα Νταιάνα

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα κίνητρα απόπειρας κλοπής της σορού της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών θα μπορούσαν να είναι πολλά. Οι δράστες, ίσως  να ήταν φανατικοί θαυμαστές της Νταϊανας, που ήθελαν να δουν την σορό, ίσως κάποιοι από αυτούς να είχαν οικονομικά κίνητρα.

 

Φωτό, Video: AP

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top