Κυριακή των Βαϊων: Τι εορτάζουμε σήμερα

«Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»

Κυριακή των Βαϊων: Τι εορτάζουμε σήμερα

Την πανηγυρική είσοδο του Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ εορτάζουν σήμερα, Κυριακή  των Βαΐων και τελευταία ημέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο.

Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι   και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη.

 Ο λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν. Και άλλοι μεν με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ».

Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση. Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό.

Στις εκκλησίες οι ιερείς σήμερα μοιράζουν βάγια στους πιστούς, ενώ επιτρέπεται να φάνε ψάρια, καθώς από αύριο ξεκινά η αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με στοιχεία και από το dogma.gr     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top