Οι αρχαιολόγοι στα χνάρια του «Πρίγκιπα των Πειρατών», Μπλακ Σαμ Μπελάμι

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος μαζικός τάφος πειρατών στην Μασαχουσέτη

Μεγάλη ανακάλυψη από τους αρχαιολόγους

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική, που πιστεύεται ότι βρίσκονται και τα λείψανα του πληρώματος, του περιβόητου πειρατή κάπτεν Μπλακ Σαμ Μπελάμι, στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης. Επίσης έχουν βρεθεί τύμβοι, κρύπτες, κεραμικά και μαχαιροπήρουνα του 17ου αιώνα, καθώς και υποστατικά των ντόπιων που πρώτοι έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου του Whydah Gally.

 

Ο Μπλακ Σαμ Μπελάμι θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ο πιο πλούσιος πειρατής στην ιστορία, έχοντας συλλάβει στη σύντομη δράση του πάνω από 53 πλοία αποσπώντας λάφυρα εκτιμώμενης σημερινής αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων

Το πλοίο του, το Whydah Gally, φέρεται να μετέφερε πάνω από τεσσερισήμισι τόνους χρυσό και ασήμι όταν το κατέλαβε το 1717.

Τον περασμένο μήνα ειδικοί ανακοίνωσαν ότι μάλλον βρήκαν και τη σορό του ίδιου του Κάπτεν Μπλακ Σαμ στη διάρκεια ανασκαφών στο ναυάγιο του πλοίου του, που βυθίστηκε το 1717 εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής και ειδικοί ελέγχουν ένα δείγμα DNA που ελήφθη από άρρενα εν ζωή απόγονο του «Πρίγκιπα των Πειρατών», όπως είναι γνωστός ο Μπελάμι.
Το ναυάγιο του πλοίου του βρέθηκε το 1984 στο Κέιπ Κοντ, ενώ στο βυθό εντοπίστηκαν χρυσά νομίσματα, διάφορα πολύτιμα αντικείμενα και η καμπάνα του πλοίου.

Ένας από τους ελάχιστους επιζώντες ήταν ο Ουαλός ξυλουργός Τόμας Ντέιβις, από τις ιστορίες του οποίου γνωρίζουμε τα περισσότερα για τη δράση του Κάπτεν Μπλακ Σαμ Μπελάμι.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top