Άντρια Ζαφειράκου: Έλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου με μία όμως προϋπόθεση

«Θα ήταν σπουδαίο, εάν μπορούσα να βοηθήσω ώστε η τέχνη να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην κοινότητά μας» είπε χαρακτηριστικά

Η Άντρια Ζαφειράκου είναι επίσημα η καλύτερη δασκάλα του κόσμου αφού έλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου και το χρηματικό έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Βέβαια για να πάρει το παραπάνω έπαθλο η δασκάλα καλλιτεχνικών θα πρέπει να πληροί μία προϋπόθεση. Να συνεχίσει να διδάσκει στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον, στο Μπρεντ στο Βόρειο Λονδίνο, για τουλάχιστον μία πενταετία.

Στη φτωχογειτονιά που εργάζεται η δασκάλα ζουν εκατόν τριάντα διαφορετικές εθνικότητες  στο Μπρεντ και η Ζαφειράκου αποφάσισε να μάθει ορισμένες βασικές εκφράσεις στις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της, για να μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές της και τους γονείς τους.

Ανάμεσα στις γλώσσες στις οποίες μπορεί να συνεννοηθεί είναι η Χίντι, η Γκουτζαράτι και η Ταμίλ.

Την Άντρια Ζαφειράκου συνεχάρηκαν  η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Το βραβείο της έδωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον μαζί με τον εμίρη του Ντουμπάι, ενώ το «παρών» στην τελετή έδωσε η αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Χάντσον.

Όσο για το τι θα κάνει σχετικά με το βραβείο που κέρδισε;

«Θα ήταν σπουδαίο, εάν μπορούσα να βοηθήσω ώστε η τέχνη να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην κοινότητά μας» είπε χαρακτηριστικά η Άντρια Ζαφειράκου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top