H μέθοδος της κρυοσυντήρησης δίνει παράταση στη γυναικεία γονιμότητα

Οι γυναίκες πρέπει να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα, ιδανικά μέχρι τα 35

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων, η πιο σύγχρονη μέθοδος παράτασης της γυναικείας γονιμότητας, βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό κέντρο της Αθήνας.

Οι σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες που αντιμετωπίζουν συχνά το δίλλημα μητρότητα ή καριέρα, έχουν πλέον στο πλευρό τους έναν ισχυρό σύμμαχο.

«Αποφασίσαμε με αφορμή την ημέρα της γυναίκας να ξεκινήσουμε μια ενημέρωση για κάτι που είναι θεωρούμε πολύ σημαντικό για τις γυναίκες την κρυοσυντήρηση ωαρίων, την μετάθεση δηλαδή της μητρότητος, τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν το παιδί, την οικογένειά τους όποτε εκείνες θέλουν κι όχι όποτε η ηλικία και οι συνθήκες το απαιτούν» είπε χαρακτηριστικά ο μαιευτήρας- γυναικολόγος και μέλος "INSTITUTE OF LIFE", Παναγιώτης Ψαθάς.

«Είναι μία δημοφιλής μέθοδος στο εξωτερικό την οποία υιοθετούν πλέον και πολλές Ελληνίδες. Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν να αφοσιωθούν στην  καριέρα τους και δίνουν προτεραιότητα σ΄ αυτήν. Τους δίνει επίσης και μια ψυχολογική υποστήριξη διότι τους βγάζει από το άγχος να περιμένουν την τελευταία στιγμή να βρουν έναν σύντροφο, ή πότε θα μείνουν έγκυες,  πότε θα γίνουν μητέρες και πότε θα κάνουν παιδιά» ο διευθύνων σύμβουλος «Institute of Life», Πάρις Αλεξανδρίδης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς η ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο θέμα της γονιμότητας, οι γυναίκες εκείνες που θέλουν να επιλέξουν οι ίδιες την χρονική στιγμή που τις βολεύει να γίνουν μητέρες, πρέπει να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα το νωρίτερα δυνατόν, ιδανικά μέχρι τα 35 τους.

Πηγή: Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top