Αυτή είναι η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

Παρέδωσε το δαχτυλίδι η καγκελάριος

Αυτή είναι η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ

Τη διαδοχή της στο τιμόνι του CDU δρομολόγησε η Άνγκελα Μέρκελ, ακούγοντας τις παραινέσεις πολλών… συντρόφων της, προτείνοντας για τη θέση της Γενικής Γραμματέων του κόμματος την πρωθυπουργό του κρατιδίου του Ζάαρ, Άνεγκρετ Κραμπ – Κάρενμπαουερ.

Η επιλογή της Κάρενμπαουερ θεωρείται έκπληξη, καθώς πολλοί περίμεναν ότι το δαχτυλίδι της διαδοχής θα πάρει η υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν, κάτι που όμως δεν έγινε.

Το προεδρείο του CDU υπερψήφισε τη Δευτέρα την απόφαση της Μέρκελ να προτείνει στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου την Άνεγκρετ Κραμπ – Κάρενμπαουερ ως νέα γενική γραμματέα.

Χαρακτηριστικά της Κάρενμπαουερ είναι ο πραγματισμός, οι κοινωνικές ευαισθησίες και οι συντηρητικές αξίες.

Η πρωθυπουργός του μικρού κρατιδίου του Ζάαρ, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γαλλία, θεωρείται έμπιστη της Άνγκελα Μέρκελ.

Είναι 55 ετών, μητέρα τριών παιδιών και έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Ζάαρ, πριν αναδειχθεί πρωθυπουργός του κρατιδίου το 2011.

Από τότε κατάφερε δύο φορές να κερδίσει τις τοπικές εκλογές, την τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2017.

Όπως και η Άνγκελα Μέρκελ, η Άνεγκρετ Κραμπ Κάρενμπαουερ χαρακτηρίζεται από πραγματισμό και δε διακατέχεται από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής υποστηρίζει τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας του κόμματός της.

Πάντως σε ζητήματα αξιών διατηρεί συντηρητικές απόψεις και είχε διαφωνήσει στη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top