Αστέρι Michelin για ελληνικό εστιατόριο στο Παρίσι - Πελάτες του ο Macron, η Catherine Deneuve και ο Nicolas Sarkozy

Η ιστορία των αδερφών που έφτασαν στο Παρίσι με όνειρο την επιτυχία

Ο άνθρωπος που έμαθε τους Γάλλους να αγαπούν την ελληνική κουζίνα με τις εξαιρετικές γαστρονομικές του δημιουργίες, ο Ελληνοκύπριος Ανδρέας Μαυρομάτης, κέρδισε ένα αστέρι Michelin, την ύψιστη γαστρονομική διάκριση που μπορεί να κερδίσει ένα εστιατόριο.

Τα κριτήρια για να αποκτήσει ένα εστιατόριο αστέρι Michelin είναι πάρα πολύ αυστηρά και πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες υψηλού επιπέδου.

«Πολύ ευχαριστημένος για την ομάδα που δουλεύει μαζί μας και αυτό το αστέρι θα το μοιραστών μαζί τους. Είναι το αποτέλεσμα τελικά μιας καλής δουλειάς», δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρομάτης μετά την τιμητική διάκριση.

Η ιστορία των τριών αδερφών 

 

Πριν 37 χρόνια, όταν τα τρία αδέλφια Μαυρομάτη έφθασαν στο Παρίσι και ξεκίνησαν με ένα μικρό μαγαζάκι, η ιδέα μιας διάκρισης στη χώρα της γαστρονομίας που είναι η Γαλλία, έμοιαζε με άπιαστο όνειρο.

Με πολύ δουλειά, πείσμα και φιλοδοξία, κατέκτησαν το γαλλικό κοινό και το πρώτο μαγαζί «Les Dlices d'Aphrodite» (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης) γέννησε άλλα 4 μαγαζιά σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Έμειναν πιστοί στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, δεν δίστασαν όμως να την αναβαθμίσουν παντρεύοντας την με τις γαλλικές τεχνικές και εκσυγχρονίζοντας τα πιάτα.

Το εστιατόριο Mavromattis έχει μπει στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου και εκεί συχνάζουν διάσημες προσωπικότητες όπως ο Emannuelle Macron με τη σύζυγό του, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top