To "Impossible Burger" που τρώνε στο Νταβός - Ένα πραγματικά απίθανο μπέργκερ που μοιάζει με κρέας αλλά δεν είναι

Φιλοδοξεί να λύσει τα προβλήματα από την υπερκατανάλωση κρέατος

Το Impossible burger που μοιάζει με κρέας αλλά δεν είναι

Ένα μπέργκερ που δεν είναι κρέας, αλλά μοιάζει υπερβολικά με κρέας. Το «Impossible Burger» έρχεται από τις ΗΠΑ, προσφέρεται τώρα στο Νταβός, το υπερπολυτελές θέρετρο που φιλοξενεί αυτές τις μέρες το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και φιλοδοξεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την υπερκατανάλωση κρέατος παγκοσμίως.

Το επαναστατικό αυτό burger έχει γεύση που μοιάζει με κρέας και έχει παρόμοια όψη.

Ιστορικά, τα vegie μπέργκερ ήταν πάντα λεπτά, στεγνά και σχεδόν σα… κέικ, αφού ήταν φτιαγμένα από σόγια.

Τώρα όμως, οι νέες τεχνικές επιδοτούμενες από δισεκατομμυριούχους, όπως ο Bill Gates, αποδεικνύουν ότι τα φυτά μπορούν να μετατραπούν σε πειστικές βερσιόν κρέατος.

«Χρησιμοποιούμε υλικά που βασίζονται μόνο σε λαχανικά», δηλώνει η Τρασί ντε Ζαρντάν, διάσημη σεφ από τις ΗΠΑ, η οποία και δημιούργησε το «Impossible Burger».

Συνεργάζεται με την εταιρεία τροφίμων από την Καλιφόρνια Impossible Foods και προσφέρει τη νέα δημιουργία της αυτές τις ημέρες στους συμμετέχοντες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Ελπίζεται ότι «το κρέας του σωλήνα» θα μπορέσει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες στην κατανάλωση κρέατος λόγω της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και παράλληλα θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των βλαβερών αιτιών που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

Είναι σίγουρο πάντως ότι το Imposible Burger φαίνεται και μάλλον είναι, ιδιαίτερα γευστικό…

 

 

Πηγή: Daily Mail, DW

Video: Reuters

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top