Πέθανε ο Γρηγόρης Σαράφης - Κυριάρχησε στο εμπόριο σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες

Έγινε γνωστός από το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι», διαφήμιση που έμεινε διαχρονική

Ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα, Γρηγόρης Σαράφης, ο οποίος κυριάρχησε στο εμπόριο σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.

Ο Γρηγόρης Σαράφης έγινε γνωστός από το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι», διαφήμιση που έμεινε διαχρονική.

Στα 16 του έφυγε από το σπίτι του για να καταταγεί στον ΕΛ.ΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανώτατη Εμπορική, νυμφεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.

Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη. Καταστήματα με ανδρικά ενδύματα που έφεραν την επωνυμία «Σαράφης» άνοιγαν το ένα μετά το άλλο σε όλη την Ελλάδα.

Αριστερός, με βαθιά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του. Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επεδίωκε να φέρνει ό,τι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες στα μαγαζιά του. Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιράζονταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα.

Αγαπούσε πολύ την πόλη του, το ψάρεμα, το κάμπινγκ, τα γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και τη τζαζ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και είχε καρδιακούς φίλους.

Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί την Πέμπτη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top