«Το βαπόρι από την Περσία»: Η ιστορία που βασίζεται σε αληθινό περιστατικό

Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν η μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Τσιτσάνη

Οι φυλακές των Τρικάλων έγιναν το «σπίτι» του Βασίλη Τσιτσάνη / βίντεο Alpha

Πολλοί, αν όχι όλοι, έχουν σιγοτραγουδήσει «Το βαπόρι από την Περσία», το οποίο ήταν η μεγάλη μουσική επιτυχία του Βασίλη Τσιτσάνη. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν πως επρόκειτο για αληθινό περιστατικό που εκτυλίχθηκε σαν σήμερα στις 7 Ιανουαρίου του 1977.

Στο «Ουζερί Τσιτσάνης» όπου γράφτηκαν οι μεγαλύτερες επιτυχίες

Μέσα στο πλοίο «Γκλόρια» ανακαλύφθηκαν 11 τόνοι χασίς, μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που είχαν ανακαλυφθεί έως τότε, όπως έγραψε ο Τύπος της εποχής. Το πλοίο κατευθυνόταν προς την Αμβέρσα του Βελγίου.

Ο πλοίαρχος Νίκος Ξανθόπουλος, επικοινώνησε με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών. Σε τηλεγράφημα που είχε στείλει νωρίτερα στις 23 Δεκεμβρίου 1976, είχε ενημερώσει τους Έλληνες αρμόδιους ότι το πλοίο του θα μετέφερε φορτίο με σοκολάτες.

Το περιστατικό έφτασε στα αυτιά του Τσιτσάνη μέσω μίας φίλης του: «Βάζεις το χέρι στο βαγγέλιο ότι άκουσες καλά... Έντεκα τόνοι μαύρη! Πρωτοφανές!» φαίνεται να της είπε, και αμέσως μετά του ήρθε η έμπνευση και άρχισε να γράφει την πρώτη στροφή του τραγουδιού και το βράδυ άρχισε να το «ντύνει» με νότες.

«Ήταν Σάββατο», θυμάται. «Πιάνω από δω, πιάνω από κει... Δεν μου άρεσε το τέμπο. Μετά έγραψα τη δεύτερη στροφή πίσω από ένα αγγελτήριο γάμου. Μετά μου ήρθαν στο νου οι μουσικές που γύρευα και όλα πήγαν ρολόι».

Μέσα στον Γενάρη, το ηχογράφησε με τη Λιζέτα Νικολάου στα δεύτερα φωνητικά.

Πηγή: sansimera.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top