Η Αχέντ είναι η ηρωίδα των Παλαιστινίων - Στα 11 της χτύπησε στο πρόσωπο Ισραηλινό στρατιώτη

Η 16χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια ρίχνει το διαδίκτυο

Στα 16 της χρόνια, η Αχέντ θεωρείται ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους και πρόσωπο της προπαγάνδας για τους Ισραηλινούς. Η Αχέντ έγινε όμως γνωστή σε πολύ μικρή ηλικία. Μόλις στα 11 της χρόνια δε δίσταζε να σταθεί μπροστά σε Ισραηλινούς στρατιώτες κουνώντας τις γροθιές της.

«Το όνομά μου είναι Αχέντ Ταμίμι. Είμαι από το χωριό Ναμπί Σαλέχ. Είμαι 16 ετών»

Στα 16 της χρόνια, η Παλαιστίνια με τα σγουρά ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια θεωρείται η ηρωίδα των συμπολιτών της. Σ'αυτό το βίντεο η Αχέντ χτυπά στο πρόσωπο Ισραηλινό στρατιώτη. Η ξαδέρφη της αποτυπώνει την εικόνα και το πρόσωπό της Αχέντ κάνει το γύρο του κόσμου. Λίγο αργότερα, συλλαμβάνεται στο σπίτι της.

«Πάνω από μία φορά δε μπορούσα να πάω στο σχολείο γιατί το σημείο ελέγχου ήταν κλειστό»

Ακολουθεί τα χνάρια του ακτιβιστή πατέρα της. Είναι παρούσα σε κάθε διαδήλωση και είναι έτοιμη να επιτεθεί στους Ισραηλινούς στρατιώτες με κάθε κόστος. Σε ηλικία 11 ετών ο φακός καταγράφει την Αχέντ να κουνά τις γροθιές της στην ισραηλινή ασφάλεια.

«Ήθελα να πάω στην Αμερική να πω σε όλο τον κόσμο ότι δε φοβόμαστε ούτε τον Τραμπ, ούτε κανέναν. Θα ήθελα να επισκεφθώ τη Νέα Υόρκη».

Κανείς δεν ξέρει εάν η δυναμική Αχέντ θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ονειρεύεται. Κανείς δεν ξέρει εάν και πότε θα απελευθερωθεί. Για τους Παλαιστίνιους όμως θα είναι πάντα η ηρωίδα τους, ενώ για τους Ισραηλινούς ένα πρόσωπο που κάνει απλώς προπαγάνδα.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ειρήνης Ζαρκαδούλα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε όλο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top