Fast food, πιάτα στα χρώματα της σημαίας και πανάκριβα ουίσκυ - Τι τρώνε οι ηγέτες των ισχυρών χωρών

Από τον Τrump στον Kim Jong Un

Στο νέο βιβλίο τους, δύο πρώην συνεργάτες του Donald Trump γράφουν ότι ο τρεφόταν με τέσσερα πράγματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του: McDonald's, KFC, πίτσα και αναψυκτικό. Και δεν έκανε τσιγκουνιές. Οταν ήθελε να φάει από το γνωστό φαστφουντάδικο, έπαιρνε δύο μεγάλα κλασικά χάμπουργκερ, άλλα δύο με φιλέτο ψαριού και ένα μιλκσέικ σοκολάτας, σύμφωνα με τους Κόρι Λεβαντόφσκι και Ντέιβιντ Μπόσι, που ήταν επικεφαλής της καμπάνιας του.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός ηγέτης με μανία για το πρόχειρο φαγητό, ή περίεργες διατροφικές προτιμήσεις. Με αφορμή το βιβλίο για τον Τrump, ο Guardian θύμισε μερικές άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

O Bill Clinton, το τζόγκινγκ και το fast food

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συχνά σταματούσε το τζόκινγκ με τους σωματοφύλακές του, για να μπει σε ένα φαστφουντάδικο. Μάλιστα, σε μία εκδήλωση ένας συνεργάτης του αναγκάστηκε να τον εμποδίσει να καταβροχθίσει ένα κουτί με ντόνατς σαν... πεινασμένος πελεκάνος, όπως είχε πει.

 Όμως, έπειτα από ένα τετραπλό μπαϊπάς και δύο stent, αναγκάστηκε να υπακούσει στις εντολές των γιατρών και να γίνει χορτοφάγος.

Silvio Berlusconi

Ο Ιταλός είχε φέρει τον πατριωτισμό στο πιάτο του. Σύμφωνα με συνεργάτες, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε πολυτελείς δεξιώσεις στις οποίες τα πιάτα έπρεπε να είναι κόκκινα, πράσινα και λευκά. Αργότερα έγινε χορτοφάγος, αν και φέτος εθεάθη να διαβάζει το μενού φαστφουντάδικου.

Margaret Thatcher

Η «Σιδηρά Κυρία» προτιμούσε τις απλές γεύσεις και επέμενε να μαγειρεύει η ίδια, συχνά για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της. Τα αυγά ήταν πάντα στο μενού της. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την εποχή που έκανε προεκλογική καμπάνια έτρωγε 28 αυγά την εβδομάδα, καμιά φορά με μπριζόλα, σαλάτα και λίγο ουίσκι.

Winston Churchil

Η διατροφή του ήταν «μοναδική». Πούρα για πρωινό, ουίσκι με σόδα στη συνέχεια, στρείδια και χοιρομέρι, μαζί με κονιάκ ή άλλα οινοπνευματώδη και μια ζωή μακριά από τα λαχανικά.

Iδιαίτερες προτιμήσεις ωστόσο είχαν και δύο εξίσου διάσημοι, αλλά πολύ λιγότερο αγαπητοί ηγέτες.

Kim Jong - Un

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας λέγεται ότι ξοδεύει περίπου 25,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να εισάγει ουίσκι και κονιάκ. Έχει ιδιαίτερη προτίμηση φυσικά στα πιο ακριβά του είδους, όπως είναι το Hennessy, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.800 ευρώ το μπουκάλι.

Ανάλογα ακριβά είναι τα γούστα του και στο φαγητό. Είναι γνωστό ότι εισάγει το καλύτερο χοιρινό από τη Δανία, χαβιάρι από το Ιράν, πεπόνι από την Κίνα και ιδιαίτερες ιαπωνικές λιχουδιές. Το κόστος για όλα αυτά παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αλλά υπολογίζεται σε… μερικά εκατομμύρια!

Adolf Hitler

Ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας ήταν αυστηρά χορτοφάγος και προς το τέλος της ζωής του έτρωγε μόνο πουρέ πατάτας με ζωμό λαχανικών. Η χορτοφαγία του πολλοί πιστεύουν ότι ήταν μια ιδεολογική πεποίθηση, ενώ άλλοι ότι ήταν αποτέλεσμα της πίστης του ότι η αποχή από το κρέας θα θεράπευε τη χρόνια δυσκοιλιότητα η οποία του προξενούσε αέρια. 

Ο Hitler διέθετε 15 δοκιμαστές φαγητού και έτρωγε 45 λεπτά μετά από αυτούς, για να επιβεβαιώσει ότι δεν πέθανε από δηλητηρίαση κανένας.

 

Πηγή: Pathfinder.gr/ Guardian

Φωτό: AP, Instagram, Twitter

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top