Η μικρότερη βασίλισσα στον κόσμο είναι μόλις 27 ετών, περιβαντολλόγος και λάτρης της Τέχνης

Έχει κάνει τα διεθνή μέσα να μιλούν μόνο γι’ αυτήν

Η νεότερη βασίλισσα του κόσμου

Ποια Κέιτ και ποια Μέγκαν… Μία είναι η βασίλισσα που έχει κάνει τα διεθνή μέσα να μιλούν μόνο γι’ αυτήν χωρίς να κουνήσει το μικρό της δαχτυλάκι.

 

 

Ο λόγος για την βασίλισσα του Μπουτάν, Γιάλτσουεν Τζέτσεν Πέμα Γουάνγκχουκ, η οποία είναι μόλις 27 Μαΐων και είναι η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο.

 

 

Η μελαχρινή βασίλισσα με την εξωτική ομορφιά, κάθισε στο θρόνο του βασιλείου του Μπουτάν όταν παντρεύτηκε τον βασιλιά Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, ο οποίος είναι γνωστός ως ο «βασιλιάς των δράκων».

 

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ο βασιλιάς Jigme αρχικά είχε ερωτικό δεσμό με την ξαδέλφη της συζύγου του, τον καιρό που σπούδαζε στην Οξφόρδη. Παρ’ όλ’ αυτά το ειδύλλιο αυτό δεν ευδοκίμησε και την καρδιά του έκλεψε η ξαδέλφη της πρώην του.

 

Ο ίδιος έχει δηλώσει για το γάμο του:

«Περίμενα πολύ καιρό για να παντρευτώ, αλλά δεν έχει σημασία πότε παντρεύεσαι εάν είσαι με το σωστό άτομο. Είμαι βέβαιος γι’ αυτήν».

 

Το βασιλικό ζεύγος του Μπουτάν απέκτησε το διάδοχο του θρόνου τον Φεβρουάριο του 2016 και ο μικρούλης έχει κλέψει τις καρδιές των… υπηκόων του από την κούνια.

 

Όσο για τη νεαρή βασίλισσα έχει σπουδάσει ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Regent του Λονδίνου, είναι περιβαντολλόγος και λάτρης της τέχνης.

 

 

Αυτό όμως που την έχει βάλει στην καρδιά των κατοίκων του Μπουτάν, είναι η ευαισθησία της και το πλούσιο κοινωνικό της έργο, ειδικά όσον αφορά στα άτομα με ειδικές ανάγκες.  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top