Πόλος έλξης η Ελλάδα για τον ιατρικό τουρισμό

Μέσω ειδικής πλατφόρμας οι ξένοι τουρίστες και οι Έλληνες ομογενείς θα μπορούν να επιλέγουν ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες και Έλληνες ομογενείς που θέλουν να κάνουν τουρισμό υγείας. Η απεσταλμένη του Star στη Μελβούρνη, Κατερίνα Παπακωστοπούλου παρακολούθησε τη διημερίδα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού υγείας στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες.

Στη διημερίδα που έγινε στη Μελβούρνη για τον ιατρικό τουρισμό ο πρόεδρος του ΙΣΑ εξέφρασε την επιθυμία η χώρα μας τα επόμενα 2 χρόνια να μπορέσει να αποκομίσει το 5-10% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου των 40 δις που δαπανώνται για τον ιατρικό τουρισμό, στρατηγική για πιστοποιημένες δομές.

Ειδικά οι οδοντιατρικές πράξεις στη χώρα μας είναι στο 1/3 του κόστους σε σχέση με την Αυστραλία. Τα εμφυτεύματα για παράδειγμα που αποτελούν πλέον μόδα στην οδοντιατρική, στην Αυστραλία κοστίζουν 4.000-7.000 ευρώ, όταν στη χώρα μας κοστίζουν 1.600 ευρώ.

Η γναθοπροσωπική χειρουργική που βελτιώνει εκ γενετής ανωμαλίες, οι αισθητικές επεμβάσεις στα μάτια και στο πρόσωπο, η γυναικολογία, η πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του στήθους, οι τράπεζες σπέρματος και κυρίως η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι μέσω της ειδικής πλατφόρμας θα μπορούν να επιλέγουν τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται στην Ελλάδα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top