Εκείνη 98, αυτός... 94 - Μια συγκινητική ιστορία που αποδεικνύει ότι η αγάπη δεν έχει ηλικία

Η Γερτρούδη και ο Αλ γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο και αποφάσισαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί

H αγάπη δεν έχει ηλικία - Μια συγκινητική ιστορία

H ιστορία της Γερτρούδης και του Άλβιν είναι μια γλυκιά ιστορία αγάπης που μας θυμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά να βρεις τον έρωτα της ζωής σου.

Η Γερτρούδη Μοκότοφ και ο Άλβιν Μαν συστήθηκαν για πρώτη φορά πριν από οκτώ χρόνια σε ένα γυμναστήριο στο Middletown της Νέας Υόρκης, το οποίο επισκέπτονται μέχρι σήμερα, δύο φορές την εβδομάδα. Εκείνη ήταν 98 χρονών και εκείνος 94.

«Ένας κοινός μας φίλος μού είπε θέλω να γνωρίσεις μια πολύ καλή κυρία» θυμάται ο Μαν. Στο πρώτο τους ραντεβού, την πήγε σε ένα εστιατόριο που λεγόταν "Κάτι Γλυκό". «Ήταν ένας σωστός τζέντλεμαν» συνέχισε η Μοκότοφ και ο Μαν συμπλήρωσε: «Υπήρχε κάτι σε εκείνη που με έκανε να θέλω να συνεχίσω να μιλάω».

Οι δύο τους αποφάσισαν κατευθείαν ότι ανήκουν μαζί και μίλησαν για τα όνειρα και τους  στόχους τους και πώς θα περάσουν τη ζωή τους.

Ο Μαν, ο οποίος βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ναυτικού, άφησε τις ταραγμένες θάλασσες και βρήκε γαλήνη και ηρεμία στο σπίτι του στο Cuddebackville, όπου περνούσε τον καιρό του μελετώντας για να αποκτήσει το πτυχίο του από το κολέγιο. Η Μοκότοφ, που του «ρίχνει» πέντε χρόνια, είχε φτιάξει το σπίτι της στο Middletown και ήταν πρόθυμη να το μοιραστεί με καλή παρέα.

«Με πείραζε συνέχεια ότι βγαίνω με μία κούγκαρ» λέει ο Μαν, γελώντας. «Αλλά η διαφορά ηλικίας δεν με ενοχλούσε πραγματικά γιατί μαζί της όλα κύλησαν γρήγορα και δεν θα την άφηνα να φύγει».

Συνέχισαν να βγαίνουν και τον περασμένο Ιούνιο, μετά από μία ακόμη εξόρμησή τους στη Metropolitan Opera του Μανχάταν, η Γερτρούδη αποφάσισε να αφήσει πίσω της τις παραδόσεις: «Του ζήτησα να με παντρευτεί. Δεν μπορούσα να τον κυνηγάω συνέχεια» εξομολογείται.

Εκείνος της έδωσε ραντεβού στις 5 Αυγούστου στο δημαρχείο του MIddletown, όπου ενώπιον του δημάρχου Joseph DeStefano και 50 συγγενών και φίλων, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης.

«Ήταν σαν ένα πρώιμο δώρο γενεθλίων» δήλωσε η Μοκότοφ, η οποία έσβησε κεράκια στις 20 Αυγούστου και μπήκε στα 99. «Ας είμαι και 99, και 98 ετών. Η ηλικία είναι μονάχα ένας αριθμός είπε η κα. Mokotoff.

Ο Μαν κατάφερε να πάρει το πτυχίο του πέρυσι από το κολέγιο Mount St. Mary College, γινόμενος έτσι ο γηραιότερος «φοιτητής» που αποφοίτησε από το συγκεκριμένο κολέγιο. Ο ίδιος συμφώνησε ότι όταν πρόκειται για την ηλικία, δεν ταυτίζεται πάντα το πόσο είναι κανείς με το πόσο αισθάνεται.

 

 

 

Πηγή/Φωτό: New York Times

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top